BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Gökçek MHPyi karıştıracak!

Gökçek, öyle bir iddia ortaya attı ki MHP fena karışacak. İşte Gökçek'in Mansur Yavaş'ı deşifre eden o iddialı sözleri;

Abone ol

İNTERNETHABER

Melih Gökçek, MHP'nin adayı Mansur Yavaş'la ilgili öyle bir iddia gündeme getirdi ki ortalık karıştıracak. Gökçek'in çekil diye seslendiği Mansur Yavaş, iddialara göre MHP'nin genel başkanlığına oynuyor. Yerel seçimlerdeki tüm çabasının asıl nedeni de işte bu!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, TRT 2'de "Seçenler ve Seçilenler" adlı programda akademisyen ve gazetecilerin sorularını cevapladı. Gökçek, canlı yayında MHP'nin adayı Mansur Yavaş'a çekil çağrısı yaptı.

İşte Gökçek'in canlı yayındaki o ilginç sözleri;

Ankara'da artık şunu kabul etmek gerekiyor ki, belki doğru birşey değil ama sol ve sağ diye geçiyor. Bu bir realite, bir gerçek. Dolayısıyla sağda bölen olmak bizim sağda pek hoş karşılanmaz, solda bölen olmak solda karşılanmadığı gibi. Ben samimiyetle şunu söyliyeyim. Ben AK Parti'den aday olmadan önce bu seçimlerle ilgili terettüdüm olsaydı ve bir bölen konumunda Ankara'nın sola teslim edileceğini bilseydim samimiyetle söylüyorum aday olmazdım. Bırakırdım Mansur Bey'e buyursun alsın ama realite var ve bu gerçeklerle bu kadar asılınılması biraz tuhaf.

"MHP TABANI BENİ DESTEKLİYOR"


Son zamanlardaki gelişmeler, zaten ülkücü tabanın ve Milliyetçi Hareket Partisi tabanında ziyadesiyle desteklediğini gösteriyor. Bilmiyorum takip etme şansınız oldu mu, iki bin kişilik toplantılar oldu. Milliyetçi Hareket Partisi'nde il başkanlığı, ilçe başkanlığı yapan ülkü ocakları başkanlığı yapan pekçok arkadaş sağda birlik için Melih Gökçek'i destekliyoruz diye beş ayrı toplantıda destek verdiler.

Mansur Yavaş'ın asıl hedefi ne?
Gökçek'den büyük iddia...
Haberin devamında...

[PAGE]


"SAĞDA BİRLİK BENDE"

Büyük Birlik Partisi Genel Sekreteri çıkıp televizyona konuşma yaptı. Biz sağı bölmek istemediğimiz için, Melih Gökçek'e herhangi bir sıkıntı vermemek için aday çıkarmadık dedi. Demokrat Parti'nin Keçiören arayı arabasıyla önümüzde durup, büyükşehirde sizi destekliyoruz dedi. Dolayısıyla Melih Gökçek etrafında sağda birlik, oluşmuş vaziyette. Böyle oluşmuş olay karşısında da açık, samimi söylüyorum Mansur Bey'in bu konuda çekilmesi lazım. Bu seçim Milliyetçi Hareket Partisi'nin ülkücü taban için Mansur Bey ne kadar yakınsa ben o kadar yakınım. Ben AK Partiyim, iftihar ediyorum şeref duyuyorum ama sağda da birliğin temsilcisiyim.

"SEÇİM SONUÇLARINI BİLİYORUM"

Allah kısmet ederse seçimlerden bir gün önce, seçim sonuçlarını tüm medya mensuplarına fax geçeceğim. Bunu şimdi resmi olarak söylemem, hem netice itibariyle inandırıcı olmaz. Şu anda Sayın Karayalçın'la aramda 17 puan var. Maalesef geçen seçimde 20 puandı, bu kez 17 puan var. Mansur Bey'i söylemeyeyim onunla çok var, açık ara fark var, mukayese kabul etmez. Sayın Karayalçın geçenlerde bunu söyledi 13 ila 15 puan. Netice olarak doğru söylüyor, o kadar yani. 1 oy alırsa beni 1 oy aşağıya çeker.

"DEVLET BEY'E GÜLE GÜLE DİYECEK"

F.E. ile Mansur Bey konuştular. Mansur Bey'le görüştüğünde AK Parti'den aday olup olmadığı konusunda yaptıkları sohbet şöyle. Dedi ki Melih Bey'in ben aday olacağını zannetmiyorum. Melih Gökçek bu dönemde AK Parti'den aday olmayacak ve ben aday olacağım, seçimi kazanacağım. Onun arkasından da kazanmasam bile onun ardından da Milliyetçi Hareket Partisi'nin genel başkanlığına oynacağım dedi. Net olarak söylediği bu. Şu anda Mansur Bey'in niyeti bu seçim değil. Türkiye ortalamasında Milliyetçi Hareket Partisi'nin oyun üzerinde bir oy almak suretiyle, Devlet Bahçeli'ye güle güle demek.