BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Erbakan anket yaptırdı

Necmettin Erbakan, Saadet Partisi'nin büyük kongresine 5 gün kala teşkilatta anket yaptırdı.

Abone ol

Eski Başbakanlar'dan Necmettin Erbakan, Saadet Partisi'nin (SP) büyük kongresine 5 gün kala tüm parti yöneticileri arasında anket yaptı.

Erbakan, Balgat'taki konutuna çağırdığı tüm il başkanları, parti kurucuları, eski milletvekilleri, kadın kolları ve gençlik kolları başkanları ile il sorumlularından, gönüllerindeki 3 genel başkan adayını yazılı olarak bildirmelerini istedi. Erbakan, anket kağıtlarını dağıtırken, "Kimin ismi çıkarsa herkes o isme tabi olsun" diyerek ikinci bir aday çıkmamasını istedi. Bugün SP Genel Merkezi'ne iletilecek olan anket formları, Erbakan'ın kurmayları tarafından tasnif edilecek.

Saadet Partisi'nin 9 Nisan Pazar günü Ankara'da gerçekleştireceği büyük kongre öncesinde Erbakan'ın konutunda hareketlilik başladı. Yeni veliahdını belirlemek için ilginç bir istişare yöntemine başvuran Erbakan, önceki gün Balgat'tati konutuna gruplar halinde il başkanları, il müfettişleri, parti kurucuları, eski milletvekilleri, il sorumluları, gençlik kolları ve kadın kolları başkanlarını davet etti.

Kongreye beş gün kala hala genel başkan adayını belirlemeyen Erbakan, konutuna çağırdığı tüm yöneticilere 5 sayfalık bir liste verdi. Listede partinin tüm il başkanları, il müfettişleri, parti kurucuları, eski milletvekilleri, il sorumluları, gençlik kolları ve kadın kolları başkanlarının isimleri yer aldı. Erbakan, konutuna davet ettiği partililerden bu 300 kişilik listeden 3 genel başkan adayı, 50 kişilik Genel İdare Kurulu, 10 kişilik Disiplin Kurulu oluşturmalarını istedi.

Partililerden özellikle 3 genel başkan adayı yazmalarını isteyen Erbakan, 2 gün içinde yazılı anket sonuçlarının kendisine iletilmesini talep etti. Listelerin teslimi için verilen süre bugün sona ererken, tasnifin Erbakan'ın kurmayları tarafından SP Genel Merkezi'nde yapılacağı öğrenildi.

Erbakan, Balgat'taki konutunda yaptığı değerlendirmede, genel başkan adayı konusunda kimsenin ismini telaffuz etmezken, herkesin anketten çıkan sonuçlara saygı göstermesini istedi. Erbakan'ın, "Kim çıkarsa herkes ona tabi olsun. Benim adayım yok. Ancak ikinci bir aday çıkmasını istemiyorum" dediği öğrenildi.