BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Enver Yücel konferans verdi

Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, Başakşehir'de konferans verdi.

Abone ol

Eğitim alanında pek çok ilke imza atan Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve ekibine teşekkür ederek başladığı konuşmasında "Başkanımız bizleri maziye götürdü. Belediyemiz geçmişimizde ki ev sohbetlerini günümüze taşıdı. Umarım bu sohbetler diğer belediyelere de örnek olur. Kendimi evimde dostlarımı ağırlıyor gibi hissettim" dedi.

BEŞİKTAŞ'A ÜNİVERSİTEYİ NİYE TAŞIDI

Eğitim sektörüne başlamasını ve bu alandaki başarılarını aktaran Yücel, Bahçeşehir Üniversitesinin ilçeden Beşiktaş'a gidiş öyküsünü de anlattı "Biz hizmet etmeyi ailemizden öğrendik ve bu anlayışı işimize taşıdığımız içinde başarılı olduk. Biz Üniversitemizin ismini değiştirmedik, değiştirmeyi de düşünmüyoruz. Dünyanın pek çok ülkesi Bahçeşehir ismini tanıyor. Ben inanıyorum ki Türkiye denince İstanbul akla geliyorsa onun ardından da Bahçeşehir adı gelecek" dedi.

ÖZEL SEKTÖR EĞİTMELİ

Eğitim siteminin diğer ülkeler de de tartışıldığını vurgulayan Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel katılımcıların sorularını da cevapladı "Gelecekte okullar modüler hale gelecektir. Eğitim sistemi diğer ülkelerinde sorunu. Türkiye'de adil bölüşebilmek ve adil hukuk için devlet eğitimden elini çekmelidir, eğitim özel sektöre bırakılmalıdır. Sınav sistemi bu ülkede mutlaka olacaktır ama ölçüm ve sınavın içeriği değiştirilmelidir" dedi.

Başakşehir Belediyesi'nin 4G teknoloji projesinde birlikte çalışmak istediklerini belirten Yücel "Belediyemiz her eve 1GB internet vererek, akıllı evleri oluşturuyor, bizlerde belediyemizle birlikte çalışarak eğitimi evlere kadar getireceğiz" dedi.

Bahçeşehir sohbetleri Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ın Başkan Enver Yücel'e plaket takdimi ile son buldu.