BIST 10.272
DOLAR 32,30
EURO 34,82
ALTIN 2.408,33
HABER /  POLİTİKA

Engelliye engel çıkaran asıl özürlü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan engellilere toplantısında konuştu: Size engel çıkaranlar asıl özürlü...

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu ülkenin her bir vatandaşının, devlet nazarında, hukuk nazarında, imkanlar ve fırsatlar önünde eşit olduğunu vurgulayarak, ''Her bir vatandaş, bu ülkenin birinci sınıf vatandaşıdır. Hiç kimseye ayrımcılık yapılamaz, yapılmamalıdır. Hiç kimse insani vasıflarından, doğuştan gelen, doğuştan sahip olduğu vasıflarından dolayı ayrımcılığa tabi tutulamaz'' dedi.

Erdoğan, AK Parti Sosyal İşler Başkanlığı tarafından parti genel merkezinde düzenlenen ''Hayata Sarılmak'' programına katıldı.

Burada yaptığı konuşmada, ''özürlüler meselesini'' her zaman öncelikli ve önemli konuların başında gördüklerini anlatan Başbakan Erdoğan, ''Dostlar alışverişte görsün kolaycılığı ile bu işe bakmadık'' dedi.

Partinin tüm teşkilatıyla, bu sorunların çözümü noktasında, ''yüreklerini, bedenlerini'' ortaya koyduklarını dile getiren Erdoğan, Ak Parti Sosyal İşler Başkanlığı merkezinde Özürlüler Koordinasyon Merkezini kurduklarını ve bunların 81 ilde faaliyet gösterdiğini söyledi.

''HAK EKSENLİ BİR POLİTİKADIR''

Siyasetlerinin temelini, ''önce insan'' ilkesinin oluşturduğunu anlatan Başbakan Erdoğan, sadece siyasette değil, hukukta, adalette, ekonomide ve dış politikada da insan öncelikli bir yaklaşımı hakim kılmanın mücadelesini verdiklerinin söyledi.

Bu nedenle özürlülerin, eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata kadar geniş bir alana yayılan tüm meselelerine insan odaklı baktıklarının dile getiren Erdoğan, ''Bizim özürlülere yönelik sosyal politikamız, yardım eksenli değil, hak eksenli bir politikadır'' dedi.

Özürlü vatandaşlara yapılan hiçbir yatırımı, bir lütuf ve imtiyaz olarak görmediklerinin dile getiren Erdoğan, özürlülerin sorunları noktasında Türkiye'de ilkleri başaran bir hükümet olduklarını söyledi.

Cumhuriyeti tarihimizde ilk kez ''özürlülük alanında 5379 sayılı Özürlüler Kanunu'nu çıkardıklarını anımsatan Erdoğan, ''Zihniyet ve anlayış olarak eğitimde feda edilecek hiçbir ferdimizin olmayacağını bu sayede kesin olarak ifade ettik'' diye konuştu.

2002 yılında eğitim desteği alan özürlü öğrenci sayısının 19 bin olduğunu anlatan Başbakan Erdoğan, bugün itibariyle bu sayının 200 bine çıktığını söyledi.

Her ay 432 lira eğitim desteği verdiklerini kaydeden Erdoğan, bir il ziyaretinde eşi işsiz, çocuğu özürlü bir kadın ile yaşadığı bir olayı anlattı. Çocuğu için aldıkları 432 lira ile geçindiğini kendisine aktardığını belirten Erdoğan, ''Bununla ev geçindirilir mi? Sonra eşiyle ilgili durumu öğrenince de arkadaşlara söyledik, gereken talimatı verdik'' dedi.

Özürlü üniversite öğrencilerine burs ve yurt noktasında öncelik tanıdıklarını anlatan Başbakan Erdoğan, yurtlardaki özürlü öğrenci odalarını elden geçirdiklerini, eksiklikleri gidermek için çalıştıklarını söyledi. Erdoğan, ''Bunları söylerken her şeyi bitirdiğimizi iddia etmiyorum, çok eksiğimiz var. İnsan yaşadıkça bu eksiklikler olmaya devam edecek, ama biz de bunları düzeltmeye devam edeceğiz, bunlarla mücadeleye devam edeceğiz. Şartlar neyi gerektiriyorsa bunu yerine getirmeye devam edeceğiz'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu ülkenin her bir vatandaşının, devlet nazarında, hukuk nazarında, imkanlar ve fırsatlar önünde eşit olduğunu vurgulayarak, ''Her bir vatandaş, bu ülkenin birinci sınıf vatandaşıdır. Hiç kimseye ayrımcılık yapılamaz, yapılmamalıdır. Hiç kimse insani vasıflarından, doğuştan gelen, doğuştan sahip olduğu vasıflarından dolayı ayrımcılığa tabi tutulamaz'' dedi.

Millet olarak her türlü sorunu çözebilecek kapasitenin bulunduğuna işaret eden Başbakan Erdoğan, ''Yeter ki çözebileceğimize inanalım, yeter ki devletin, millete bakışı özürlü olmasın. Yeter ki siyasetimiz, demokrasimiz özürlü olmasın, ekonomimiz özürlü olmasın, yeter ki sosyal devlet ilkesi daha da yükselsin'' diye konuştu.