BIST 10.698
DOLAR 32,19
EURO 34,98
ALTIN 2.425,80
HABER /  GÜNCEL

Kahraman memur paraları kurtardı

Onlar silahlarını doğrultup paraları istedi ama o öyle birşey yaptı ki hırsızlar çareyi kaçmakta buldu!

Abone ol

Şubesi silahlı ve kar maskeli iki kişi tarafından soyulmak istendi. Ancak, görevli memur Hüseyin Siyam, 'Bu bir soygundur. Paraları çıkarın. Yoksa canınızdan olursunuz.' diyen soyguncuları sandalye ile karşılık vererek püskürttü.

Olay, saat 15.00 sıralarında Emek Mahallesi Ertaş Caddesi üzerindeki PTT Bank Şubesi'nde meydana geldi.

Alınan bilgiye göre, PTT Bank Şubesi'ne gelen ve yüzlerinde kar maskesi bulunan 2 kişi içeriye girdi. İki kişinin çalıştığı ve içeride müşterilerin de bulunduğu PTT Bank'a giren soygunculardan biri silahını çekerek, görevlilerden Hüseyin Siram'dan kasada bulunan paraları bir poşete boşaltmasını istedi. Görevli memur Hüseyin Siyam, 'Bu bir soygundur. Paraları çıkarın. Yoksa canınızdan olursunuz.' diyen soygunculara teslim olmak yerine sandalye ile karşılık verdi. Siram, yanında bulunan sandalyeyi eline alarak soyguncuların üzerine yürüdü. Paniğe kapılan iki soyguncu, koşarak kaçtı. İki soyguncu sokak aralarına kaçarak izlerini kaybettirdi.

PTT Bank'ta soygun sırasında günün hasılatından elde edilen 12 bin TL para olduğu öğrenildi. Bu sırada çalışma arkadaşı Mehtap Aydın da telefonla durumu polise bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen polis, kentin giriş ve çıkışlarını tuttu. Polis, olay yerine gelerek parmak izi alıp, inceleme başlattı. Olay yeri inceleme ekiplerinin delil ve parmak izi aramasından sonra, iki görevli memur Hüseyin Siram ve Mehtap Aydın, ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

Siram, PTT çalışanı olarak görevini yaptığını ve soyguncuları püskürttüğünü belirterek, "Bir anda soyguncuları karşımda gördüm. Paniğe vermeden, sandalye ile karşılık verdim. Sonra onlar panikleyerek kaçtı. Çok şükür bir zararımız yok." diye konuştu. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.