BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Engellilerin yüzü güldü

Bursalı hayırseverler 26 engelliyi tekerlekli sandalyeye kavuşturdu.

Abone ol

Bursa'da hayırsever dört vatandaş tarafından alınan 26 tekerlekli sandalye, Bursa Valiliği İl Özürlüler Koordinatörlüğü tarafından belirlenen ihtiyaç sahiplerine törenle verildi.

Bursa Valisi Şahabettin Harput, törende yaptığı konuşmada, Türk milletinin bir vücut gibi olduğunu, her bireyin de bu vücudun birer azasını oluşturduğunu söyledi.

Herhangi bir bölgenin ağrıması durumunda tüm vücudun dengesinin bozulduğunu belirten Harput, ''Toplumda sıkıntısı, ıstırabı, problemi ya da ihtiyacı olan insanlar bizleri rahatsız etmelidir. Asıl sorun ihtiyacı olanları görememekten kaynaklanır'' dedi.

Harput, gerek valilik Gerekse hayırsever vatandaşların destekleriyle engelli vatandaşlara her türlü imkanı sunmaya çalıştıklarını dile getirerek, teslim edilen tekerlekli sandalyelerin de engelli vatandaşların önemli bir ihtiyacını gidereceğini düşündüklerini ifade etti.

"Kapımız herkese açık"

Bağışta bulunan hayırseverlere teşekkür eden Harput, şöyle konuştu:

''Burada, paylaşmanın ve bir vücut olmanın güzel bir örneğini yaşıyoruz. Engelli kardeşlerime hayırlı olsun. Bu hizmet, inşallah onların daha rahat bir hayat sürmelerine imkan sağlayacaktır. Engelli kardeşlerime ve onların yakınlarına sesleniyorum: Üzülmeyin, her zaman yanınızdayız. Devletimiz de milletimiz de her zaman sizinle. Herhangi bir ihtiyacınız olduğu zaman valiliğin kapısına gelmemeniz için hiçbir engel yok. Bu kapı hizmet, bu kapı çare kapısı. Bu kapıya her zaman geleceksiniz. Başınız ağrısa da geleceksiniz, ayağınıza diken batsa da geleceksiniz. Biz de sizlere yardımcı olacağız.''

Bağışta bulunan hayırsever vatandaşlara teşekkür belgelerinin verilmesinin ardından, engelli vatandaşlara tekerlekli sandalyeleri teslim edildi.

Merdiven çıkma robotu

Bu arada, Bursa Valiliği İl Özel İdaresi tarafından 7 bin avroya satın alınan ''Merdiven çıkma robotu'' da basın mensuplarına tanıtıldı.

Türkiye'de sadece Anıtkabir'de bulunduğu bildirilen ve bedensel engellilerin merdivenleri çıkabilmelerine olanak sağlayan robotun, 150 kilogram taşıma kapasiteli olduğu kaydedildi.