BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,78
ALTIN 2.398,57
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

KO-MEK meslek sahibi yaptı

KO-MEK ile İŞKUR işbirliğinde açılan Gazaltı Kaynakçılık kursunu başarıyla bitiren kursiyerler sertifikalarını aldı.

Abone ol

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Genel Sekreter Ersin Yazıcı, İŞKUR İl Müdürü Öztekin Kaşukçi ve kursiyerler katıldı.

Başkan Karaosmanoğlu, sertifika öncesi atölyede kaynak yaparken yeni dönem kursiyerle sohbet ederek, işlerine dört elle sarılmaları gerektiğini söyledi. Gençlerin faydalı birer insan olabilmesi için büyük çaba sarf ettiklerini vurgulayan Karaosmanoğlu, üreten insanların değerli olduğunu vurguladı. Karaosmanoğlu, "Yerel yönetici olarak sokağa çıktığımda en büyük mesele olarak karşıma işsizlik çıkıyor. Ancak şunu vurgulamak istiyorum ki becerikli, konusunda uzman olan kişiler işsiz kalmıyor. Bizler bu yüzden sıradan değil, aranan insan olmak zorundayız. İşini çok iyi bilen insanlara her yerde iş var. İşimizi sevelim ve işimize bağlı olalım. Böyle olursa işsiz kalmayız. Teknolojiyi öğrenin. Hepiniz en az bir yabancı dil bilin. Biz birçok eğitimi KO-MEK'le veriyoruz. Araç kullanmayı öğrenin. Kaldı ki şoförlük bile artık artı bir değer olmaktan çıkarak zorunluluk haline geldi. Biz bile teknik personel alırken araç kullanabilen elemanları tercih ediyoruz" dedi.

Kızılay ile birlikte Pakistan'da arıtma tesisi kuracaklarını ifade eden Karaosmanoğlu, "Pakistan yaşanan sel felaketi nedeniyle oldukça zor günler geçiriyor. Pakistan'daki kardeşlerimiz temiz su içebilsin diye İSU ve Kızılay işbirliği ile arıtma tesisi kuruyoruz. Oradaki çalışmayı kiminle yapacağız. Elbette işini en iyi şekilde yapanlarla. Kocaeli'de teknik bilgiye sahip olan bu işi yapabilecek kişilerle Pakistan'a gidecek ve hizmet vereceğiz" diye konuştu.

"SERTİFİKASIZ İŞ BULAMAZSINIZ"

İŞKUR Kocaeli İl Müdürü Öztekin Kaşukçi ise belgesi olmayanların işe giremeyeceği bir dönemin başladığını söyledi. Sertifikalarını alan kursiyerlere altıkları belgeyi önemsemeleri gerektiğini kaydeden Kaşukçi, "İŞKUR'a mutlaka uğrayın. Birçok firma gazaltı kaynakçılığı konusunda uzman personel arıyor. Siz artık bir adım öndesiniz. İŞKUR'a başvurduğunuz takdirde en kısa sürede iş sahibi olabileceksiniz" ifadelerini kullandı.

"MESLEK SAHİBİ OLDUM"

Kaynakçılık kursundaki eğitiminden bir süre sonra özel bir şirkette iş bulan Sinan Kayış, "Bir arkadaşım vasıtasıyla KO-MEK'le tanıştım. Sertifika almak için kaynakçılık kursuna yazılarak eğitim görmeye başladım. Bir süre sonra özel bir şirkete kaynakçı olarak başvuruda bulundum. KO-MEK'te eğitim gördüğümü söyleyince beni test ettiler. Başarılı görünce de işe aldılar. O günden beri çalışıyorum" dedi.
Dünyanın her yerinde geçerliliği olan Klas Sertifika Sınavı Türk Loydu Vakfı yetkililerinin nezaretinde yapıldı. 'Klas Sertifika' belgesine sahip olmak isteyen kursiyerler zorlu bir sınavdan geçti. Sınava kurs usta öğreticileri tarafından başarılı bulunan 34 kursiyer katıldı. Kursiyerlerin denetçiler huzurunda yaptıkları kaynaklar, önce göz muayenesinden geçti. Göz muayenesi sonucu, sınava giren 34 kursiyerden 22 tanesi ön elemeyi kazandı. Bu kaynaklar daha sonra röntgene gönderilerek filmleri çekildi.
Röntgende sadece bir kursiyer elenirken, 21 kursiyer Klâs sertifika almaya hak kazandı. Öte yandan 208 saat süren kur süresinde gazaltı kaynakçılık kursunda eğitim gören kursiyerlere İŞKUR tarafından günlük 15 TL yevmiye verildi.