BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,86
ALTIN 2.438,79
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Engelli vekil adayına CHP engeli

AK Parti'nin engelli milletvekili adayı, Engelliler Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etmek istedi ama...

Abone ol

Maltepe Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etmek isteyen AK Parti 1. Bölge engelli milletvekili adayı Gürsoy Erol içeri alınmayınca tepki göstererek 3Tadilat incelemeye engel olamaz" dedi.

AK Parti 1. Bölge engelli milletvekili adayı Gürsoy Erol ve beraberindekiler, Engelliler Haftası nedeni ile ziyaret etmek istediği Maltepe Bahadır Erdoğdu Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon Merkezi'ne alınmadığı iddia edildi. İçeride tadilat olduğu belirtilerek kapıdan çevrilen Gürsoy Erol, AK Parti Maltepe İlçe Başkanı Atilla Üstündağ, Maltepe Belediyesi AK Parti Meclis üyeleri ve beraberindekiler, merkezin kapısı önünde yaptıkları basın açıklaması ile durumu kınadı. Türkiye'nin ikinci büyük rehabilitasyon merkezi olan Bahadır Erdoğdu Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon Merkezi'nin, yapımı üzerinden üç yıl geçtiği halde tam olarak faaliyete geçememesine bir anlam veremediklerini de kaydeden milletvekili adayı Gürsoy Erol "Tadilat olabilir ancak en azından içerisini gezebilir, merkezi inceleyebilirdik" dedi.

EMANETLERİMİZ HIRPALANIYOR

Maltepe Belediyesi AK Partili engelli meclis üyesi Muhammet Ali Çavuşoğlu "Engelli Komisyonu'nda üye bir meclis üyesiyim ve Maltepe Belediye Başkanı tarafından alınmış bir karar olduğu için bu merkezin içerisine alınmıyorum. Kısmen engelli bir vatandaş ve meclis üyesi olarak mağdurum. Tüm engelliler adına bu tavrı kınıyorum" diye konuştu.

AK Parti Maltepe İlçe Başkanı Atilla Üstündağ, buradaki mahkemenin devam ettiğini belirterek "Türkiye'nin sayılı bir tesisi olan bu tesisin bu hale gelmesi çok acı. Emanetlerimiz hırpalanıyor. Biz bunları yaptık teslim ettik. Buna rağmen burayı faaliyete geçiremiyorlar. Engelliler bize gelerek mağduriyetlerinin giderilmesi için bize başvuruyorlar. Üzücü bir durum" dedi.

HUKUKİ YOLLARA BAŞVURACAĞIM

Ziyaret etmek için geldiği rehabilitasyon merkezine alınmayan AK Parti İstanbul 1.Bölge milletvekili adayı Gürsoy Erol ise "2002-2007 arasında milletvekili olarak görev yaptım. Türkiye'ye Özürlüler Yasası'nı hediye ederek eğitim alamayan engellilerimizin eğitim almasını sağladık. Geçen hafta geldiğimde Sevgi Çiçekleri Kurumu kapatılmış. Bugün de böyle güzel donanımlı bir merkezin kapalı olduğunu öğrendim. Biz bir tek engellimizin dahi eğitimi için çaba sarf ederken, bu tür kurumların kapalı kalması içimi acıttı" diye konuştu.

Basın toplantısının yapıldığı alana gelen engelli Yılmaz Aydın "Burada kayıt parası alınıyormuş, bizden alınmayacağı söylenmişti. Açılmasını rica ediyorum. Açılmadığı takdirde bizzat mahkemeye vereceğim. Ben burada içeri giriyorum ancak eğitim alamıyorum. Eğitim alamadıktan sonra girsem ne olacak" sözleriyle duruma tepki gösterdi.