BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,74
ALTIN 2.429,60
HABER /  GÜNCEL

Siyasiler deprem bölgesine gitti!

Çevre Bakanı Veysel Eroğlu ile BBP Lideri Yalçın Topçu deprem bölgesine giderek ziyaretlerde bulunurken Kılıçdaroğlu'nun ise bölgeye gideceği açıkladı!

Abone ol

Katahya'nın Simav ilçesinde meydana gelen deprem sonrası Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, BBP Lideri Yalçın Topçu, bölgeye giderek incelemelerde bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ise deprem bölgesine gideceği duyuruldu.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Kütahya'nın Simav ilçesinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin bazı binalarda hasara yol açtığı Pazarlar ilçesinde incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.

Devletin vatandaşlara her konuda yardımcı olacağını ifade eden Eroğlu, şöyle konuştu:
''Merkez üssü Simav olan deprem Pazarlar ve Şaphane ilçelerimizde de şiddetli şekilde hissedilmiş. Simav, Pazarlar ve Şaphane'ye göre daha fazla etkilenmiş. Simav'da 18 yaşında bir genç, Hisarcık'ta da 63 yaşında bir vatandaşımız vefat etti. Allah daha büyük belalar vermesin. Pazarlar ilçemize Kızılay tarafından yeterli miktarda çadır gönderilecek. Pazarlar'da can kaybının olmaması ve yaralı olmaması bizleri sevindirdi. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını getirdim. Başbakanımız hepinize geçmiş olsun dileklerini sunmaktadır.''

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ FİNAL SINAFLARI ERTELENDİ

Bakan Eroğlu, Dumlupınar Üniversitesi Pazarlar Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin, yakın zamanda yapılacak final sınavlarının ileri bir tarihe alınmasını istemesi üzerine Rektör Prof. Dr. Ahmet Karaaslan ile telefon görüşmesi yaptı. Eroğlu, telefon konuşmasının ardından, öğrencilere, final sınavlarının 12 Haziran genel seçimlerinden sonraya ertelendiğini açıkladı.

BBP LİDERİ TOPÇU'DA BÖLGEDE

BBP Eskişehir İl Başkanı Ahmet Namık Akdoğan ile Simav'a gelen Topçu, ilçe halkına ve Türkiye'ye ''geçmiş olsun'' dileğinde bulundu.

İncelemelerde bulunan ve vatandaşlarla görüşen Topçu, şunları söyledi:
''Allah ülkemize bir daha böyle afet göstermesin. Bugün burada olmamın nedeni depremde hayatını kaybeden Hüseyin Oran'ın (18) Alperen Ocakları üyesi olmasıdır. Hayatını kaybedenlere rahmet diliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Maddi zarar da var. Devletimiz güçlü. Bunun üstesinden gelecektir. Elbette ilgililer deprem kuşağında olduğumuzu bağıra bağıra söylüyorlar. En azından bu güzergahlar üzerinde bir deprem master planı yapılmalıdır. Artık imara mı kapatılır, başka bir şey mi yapılır? Elin adamının yaptığı işi Türkiye'nin yapması bu kadar zor mu? Türkiye'nin bu önemli meselede belediyeler ve üniversitelerle ciddi bir master planı, ciddi bir çalışma yapması gerekir. Bu tür felaketlerden bizi Allah koruyor.''

HÜSEYİN ORAN TOPRAĞA VERİLDİ

BBP Lideri Topçu, daha sonra Hüseyin Oran'ın cenaze törenine katıldı. Depremde hayatını kaybeden 18 yaşındaki Hüseyin Oran'ın cenazesi 
İsmail Karakuyu Devlet Hastanesi morgundan alınarak Çavdur Mahallesi'ndeki evine getirildi.

Cenazenin getirilişi sırasında baba Süleyman, anne Nedime, 6 yaşındaki kardeşi Taner Oran gözyaşlarına hakim olamadı. Taner Oran'ı yakınları teselli etti.
 Oran'ın cenazesi Çavdur Camisi'nde kılınan namazın ardından Akbaldır mezarlığında toprağa verildi.

KILIÇDAROĞLU'DA GİDECEK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Kütahya'ya giderek depremzedeleri ziyaret edecek.

CHP'den yapılan yazılı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun, partisince Balıkesir, Çanakkale ve Afyon'da düzenlenecek mitinglerin ardından Uşak'a, buradan da karayolu ile Kütahya'ya geçeceği bildirildi.

Açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun, Kütahya'da deprem bölgesinde incelemelerde bulunacağı, ziyaretler yapacağı ve depremzedelerin sorunlarını dinleyeceği kaydedildi.

BULGARİSTAN BAŞKANI'NDAN MESAJ

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Kütahya'nın Simav ilçesinde meydana gelen deprem dolayısıyla Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a bir mesaj göndererek üzüntüsünü dile getirdi.

Başbakanlık basın merkezinin açıklamasına göre, Borisov mesajında, Bulgaristan'da da hissedilen depremde hayatını kaybedenler için başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diledi.
Mesajında, deprem bölgesindeki yardım ve kurtarma çalışmalarına Bulgaristan'ın destek vermeye hazır olduğunu kaydeden Borisov, "Tüm Bulgaristan halkı komşu Türk halkının yaşadığı acıyı paylaşmakta ve büyük üzüntü duymaktadır" ifadesini kullandı.