BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Engelli kızına tecavüz etti

Antalya'da görme engelli kızına 10 yıl boyunca tecavüz eden sapık babanın cezası kesildi

Abone ol

Antalya'da görme engelli ve aynı zamanda albino olan 16 yaşındaki kızına 10 yaşından bu yana tecavüz ettiği iddiasıyla yargılanan baba R. Ü., 28 yıl 1 ay 15 gün hapse mahkum edildi.

Marangozluk yapan ve 15 yıllık kick boks antrenörü olduğu belirtilen 36 yaşındaki R. Ü.'nün M. Ü. ile yaptığı evliliğinden, 1995 yılında albino olarak kızı dünyaya geldi. Arkasından bir erkek çocuk sahibi olan çift arasında zaman zaman tartışma yaşandı.

Geçen yıl liseye başlayan kızın eve gitmek istememesini, fizik öğretmeni fark etti. Öğretmeni A.D.M.'nin ısrarlı soruları üzerine genç kız, öz babasının ilkokul 4'üncü sınıftan itibaren kendisine tecavüz ettiğini söyledi.

Okul müdürü ve öğretmenlerin tutanak altına aldığı iddia polise intikal ettirildi. Gözaltına alınan baba R. Ü. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

"DÖVDÜĞÜM İÇİN İFTİRA ATIYORLAR" DEDİ

Antalya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada karar verildi. Suçlamaları kabul etmeyen sanık Ramazan Ü., kızını ve eşini disipline etmek için zaman zaman dövdüğünü, onların da intikam almak amacıyla böyle bir iftira attıklarını ileri sürdü.

Mahkemede, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nin genç kızın ruhsal sağlığının bozulduğuna yönelik raporu da okundu. R. Ü.'ye, 'çocukların cinsel istismarı' suçundan 28 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi.

YAĞMURDAN KAÇARKEN TECAVÜZE UĞRADI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Erzurum il merkezinde 3 ay önce caddede dolaşırken tanıştığı gençle arkadaşlık kuran H. Y., isimli genç kız, yağmurdan korunmak için sığındıkları aparmanda tecavüze uğradı. H. Y., polise verdiği ifade de olayı şöyle anlattı:

"Murat isimli şahısla 3 ay önce çarşıda dolaştığım sırada tanıştım. Bu şahısla bir süre arkadaşlık yaptım. Daha sonra biz dolaşırken yağmur yağıyordu. Yağmurdan korunmak için girdiğimiz bir lojmanda Murat isimli şahsın tecavüzüne uğradım."

Olay sonrasında şüpheli şahıs tarafından tehdit edildiğini ve daha sonra ki günlerde Ilıca yolunda zorla alkol içirtilerek tekrar tecavüze uğradığını belirten H. Y., polise şikayetçi oldu. Polis, şüpheli şahsın yakalanması için çalışma başlattı.

 

TECAVÜZCÜNÜN PİŞKİNLİĞİ PES DEDİRTTİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Amerika'dan arkadaşlarıyla İstanbul'a gelen R. M.'ye (20) 29 Temmuz'da tecavüz ettiği gerekçesiyle 26 yıla kadar hapsi istenen tezgâhtar Halil Gök, önceki gün İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde hâkim karşısına çıktı.

Tecavüz, alıkoyma ve 20 TL gasp suçundan yargılanan Gök, tecavüz iddiasını reddetti. R. M.'yle Kapalıçarşı'ya geldiğinde tanıştığını söyleyen Gök, mahkemede "Kendisiyle tanıştıktan sonra akşam çıktık. Sahilde içki içtik. Benden oral seks yapmamı istedi. Tecavüz etmedim. Ben kendisine her türlü misafirperverliği gösterdim" dedi.

Genç kızın bir gün içinde evlenme aşamasına geldiğini ileri süren Gök, "Neden benden şikâyetçi oldu anlamadım" diye konuştu.

CİNNET GEÇİREN BABA DEHŞET SAÇTI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

5 yaşındaki kızı ile kendi bileklerini kestikten sonra kızını boğmak isterken vatandaşlar tarafından engellendi..

İzmir'in Konak İlçesi'nde, cinnet getirip, 5 yaşındaki kızı ile kendi bileklerini kestikten sonra kızını boğmak isterken vatandaşlar tarafından engellenen Diyaddin Yıldız, hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edildi. Götürüldüğü polis merkezinde işlemleri tamamlanan Yılmaz sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Hafta başında şizofren bir annenin Buca'da iki çocuğunu bıçaklayıp, balkondan atarak öldürmesinin şokunu atlamayan İzmirliler, yine şizofren olduğu belirtilen bir babanın cinnetiyle sarsılmıştı. Olay, geçen Cumartesi günü saat 12.00 sıralarında, Kültürpark'taki Tenis Kulübü yakınında meydana geldi. Müzikhol sahibi 32 yaşındaki Diyaddin Yıldız, iki çocuk annesi eşi Kadriye A. ile 'Şiddetli geçimsizlik' gerekçesiyle yaklaşık 4 ay önce boşandı. Mahkeme, iki çocuğun velayetini anneye verip, hafta sonları bir gün babada kalmasına karar verdi.

İki çocuk babası Diyaddin Yıldız, kızı Naime Nur Y.'yi olay günü annesi Kadriye A.'la birlikte oturduğu Buca 249 sokakdaki evinden alıp çıktı. Geceyi kızıyla birlikte otomobilde Işıkkent semtinde köprüaltında geçiren Diyaddin Yıldız, daha sonra Fuar Kültürpark'a geldi. Yılmaz, burada cinnet getirdi. Yanında getirdiği jilet ile önce kızının, daha sonra kendisinin iki bileğini kesen Diyaddin Yıldız, daha sonra da küçük kızı boğmak istedi. Kızın çığlıklarını duyan çevrede spor yapanlar ve güvenlik görevlileri Yılmaz'ı etkisiz hale getirerek küçük kızı kurtardı.

Çağırılan polis ve sağlık ekipleri, baba ile kızını Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Küçük çocuk yapılan ilk müdahalenin ardından Ege Üniversitesi'ne sevk edildi. Küçük Naime Nur Y.'nin tedavisi devam ederken, baba Yılmaz taburcu edildi. Basmane Polis Merkezi'ne götürülen Diyaddin Yıldız'ın ifadesinde, olay sırasında hiçbir şey hatırlamadığını söylediği belirtildi. Polis merkezinde işlemleri tamamlanan Yılmaz, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

O GELİNİ BU SÖZ ÇILDIRTTI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Antalya’da 6 aylık evli Lalegül Türk, 'Hiçbir şeye yaramıyorsun. Yılan gibisin. Oğlumla aramıza kara kedi gibi girdin' deyip saçını yolan kayınvalidesi Pakize Türk’ü boğarak öldürdü. Kardeşinin evine giderek polise teslim olan Türk, gözaltına alındı.

Zeytinlik Mahallesi, 4091. Sokak'ta bulunan Bayır Sitesi'nde dün gece saat 21.00 sıralarında meydana gelen olay, iddiaya göre şöyle gelişti:

6 ay önce Mustafa Türk'le evlenen Lalegül Türk (22) ile aynı evde yaşadığı kayınvalidesi Pakize Türk (64) arasında dün gece henüz bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine İstanbul'da bulunan oğlunu arayan Pakize Türk gelini ile kavga ettiklerini söyledi. Telefon görüşmesinin ardından kayınvalidesinin boğazına sarılan genç kadın Pakize Türk'ü boğarak öldürdü.

Durumu yakınlarına anlatan Mustafa Türk evlerine giderek anne ve eşini kontrol etmelerini istedi. Eve gelen Türk'ün yakınları ve komşuları yerde hareketsiz halde yatan Pakize Türk ile karşılaştı. Olay yerine çağırılan sağlık ekibi yaşlı kadının öldüğünü belirledi.

Genç kadının "Kayınvalidem bana saldırdı ve saçlarımı yoldu, kendimi kaybettim" dediği öğrenildi.

19 AYDIR ARANAN SAPIĞI KOMŞUSU İHBAR ETMİŞ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Siirt'te dört kız öğrencisine tecavüz ettiği iddiasıyla 19 aydır aranan ilköğretim okulu müdür yardımcısı Fahrettin Kuzu, polisteki ilk sorgusunda konuşmayı reddetti. Kuzu'nun Batman'da firari çalışarak hayatını devam ettirdiği ortaya çıktı.

10'u tutuklu 20 sanığın yargılandığı tecavüz davasının baş sanığı olan Kuzu'nun Batman'da komşusunun ihbarıyla kiraladığı müstakil evin önünde yakalandığı ortaya çıktı. Batman Emniyeti, Kuzu'nun kimlik bilgilerini ve hakkındaki iddiayı Siirt Emniyeti'ne bildirdi. Doğrulatıldıktan sonra Siirt'ten gelen ekibe teslim edildi.

SORULARA CEVAP VERMEDİ

Kuzu, polisin "Kimler yardım etti? Kimlerle görüşüyordun? Siirt'e gelip gidiyor muydun?" gibi sorularına cevap vermedi. Batman'daki firari hayatını çalışarak ve maddi bakımdan iyi bir şekilde geçiren Kuzu, polis karşısında konuşmama hakkını tercih etti.

Yasaya göre hakkında dava açıldığı için de poliste sorgusu yapılmadı. Cumartesi yakalanan Kuzu, ertesi gün öğleden sonra Siirt 1'inci Ağır Ceza Hakimi karşısına çıkarıldı ve tutuklananrak Siirt E Tipi Cizeevi'ne gönderildi.

YARINKİ DURUŞMAYA KUZU KATILMAYACAK

4 çocuğa tecavüz davasında tutuklu, tutuksuz yargılanan sanıklarla Fahrettin Kuzu'nun dosyası ayrılmıştı. Çarşaba günü görülecek duruşmaya Kuzu çıkmayacak. Duruşması, 23 Aralık Cuma günü yapılacak.