BIST 10.677
DOLAR 32,21
EURO 34,97
ALTIN 2.427,78
HABER /  GÜNCEL

İranlı protestocular İngiliz büyükelçiliğine girdi

İran'da İngiltere karşıtı bir gösteri sırasında protestocuların İngiliz büyükelçiliğine girdikleri, bayrağı indirip yakarak yerine İran bayrağı astıkları bildiriliyor.

Abone ol

İran'ın başkenti Tahran'da İngiltere karşıtı bir protesto sırasında göstericilerin İngiliz büyükelçiliğine girdikleri, camları kırdıkları İngiliz bayrağı yaktıkları bildiriliyor.

İngiliz elçiliği önünde İran'a yeni yaptırımlara karşı düzenlenen protesto Rejimi Koruma Konseyi'nin ve meclisin İngiltere ile ilişkilerini azaltma kararı almasının sonrasına rastlıyor.

İran bu kararı İngiltere'nin İran'a yaptırımları artırma kararı almasının ardından almıştı.

Protestocuların "İngiltere'ye ölüm" sloganları attıkları bildiriliyor.

İran'ın İngilizce yayın yapan resmi kanalı Press TV'de yayınlanan görüntülerde protestocuların elçilik binasına taş attıkları ve bir protestocunun elinde Kraliçe Elizabeth'in çerçevelenmiş bir fotoğrafını salladığı görülüyor.

Fotoğrafın elçilik içinden alındığı tahmin ediliyor.

Yarı resmi Mehr adlı haber kanalı protestocuların İngiliz bayrağını indirdikleri, yaktıkları ve yerine İran bayrağı astıklarını bildiriyor.

İran parlamentosu Pazar günü İngiltere ile ilişkilerin seviyesini indirme kararı aldı.

İngiltere de daha öncesinde ülkenin nükleer programına fon sağladığı gerekçesiyle İran bankalarına yaptırım uygulama kararı almıştı.