BIST 10.644
DOLAR 32,22
EURO 35,01
ALTIN 2.504,85
HABER /  GÜNCEL

Şehit askerler ihmal kurbanı mı?

Mardin'de, şehrin göbeğinde son dönemde birbiri ardına şehit verilmesine, İl Jandarma Komutanı. J.Kur. Kd. Alb Erdal Olcay'ın terörle mücadele konusunda birlik komutanlarından inisiyatifi tamamen almış olmasının neden olduğu ifade ediliyor.

Abone ol

Mardin'de, şehrin göbeğinde son dönemde birbiri ardına şehit verilmesine, İl Jandarma Komutanı. J.Kur. Kd. Alb Erdal Olcay'ın terörle mücadele konusunda birlik komutanlarından inisiyatifi tamamen almış olmasının neden olduğu ileri sürülüyor.

Son olarak geçtiğimiz Pazartesi gecesi saat 22.45'te Mardin'in Nusaybin ilçesinde şahsi aracıyla kültür merkezine giderken saldırıya uğrayan Jandarma Astsb. Kd. Bçvş. Oktay Aydoğan şehit olurken, aynı araçta bulunan bir MİT görevlisi de ağır yaralandı. Hain saldırıda şehit verilmesine, İl Jandarma Komutanı. Alb Olcay'ın terörle mücadele konusunda birlik komutanlarından inisiyatifi tamamen almış olmasının neden olduğu ifade ediliyor.

VAHİM SONUÇLAR

Edinilen bilgilere göre, Mardin ilinde yaklaşık 5000 jandarma personeli görev yapıyor ancak anlaşılamayan bir şekilde bir avuç teröristle baş edilemiyor ve teröristler de bu durumdan faydalanarak elini kolunu sallayarak eylem yapıyor. Yapılan eylemlere bakıldığında genel olarak olay yerindeki birliklerin süratle takviye edilmemesi, personelin yeterince inisiyatif alamaması ve topyekûn terörle mücadele azminin gösterilmemesi tespitleri öne çıkıyor.

MARDİN'DE KAN DURMUYOR

Mardin'in Ömerli ilçesinde meydana gelen bir başka terör saldırısı da karakola 100 metre mesafede gerçekleşmiş, 2 astsubay ve 1 uzman jandarma şehit olmuştu. Saldırının olduğu esnada karakoldan bir kişinin bile takviye ve yardım maksadı ile olay yerine sabah olmadan gitmediği basında geniş yer almış, kamuoyunda olay "neden takviyeye gidilmedi" diye sorgulanmış; İl Jandarma Komutanı. J.Kur. Kd. Alb. Erdal Olcay'ın "ne olursa olsun kimse kışlasından çıkmayacak" diye emir verdiği ortaya çıkmıştı.

VE ŞENKÖY SALDIRISI

Yine Midyat ilçesi Şenköy karakoluna teröristlerce saldırı yapıldı. 10 km mesafedeki ilçe merkezinden hiç kimse yardıma gidemedi. Saldırı üzerine savcının olayı soruşturmak, ambulansında ilk yardımda bulunmak amacı ile karakola gittiği, köylülerin dahi eline av tüfeklerini alarak gece yarısı karanlıkta karakolu korumak amacı ile karakola yardıma gittiği ancak askeri birliklerden hiç kimsenin yardıma gitmediği öğrenildi. Sebebi sorgulandığında yine İl Jandarma Komutanı. J.Kur. Kd. Alb. Erdal Olcay'ın tartışılan terörle mücadele yöntemi neticesinde kimsenin korkudan inisiyatif alamadığı ve yardım etmek için harekete geçemediği anlaşıldı.

SOYLU SALDIRISINDA DA AYNI MANZARA

Savur ilçesi Soylu karakoluna yapılan saldırı esnasında da karakol 2 saat boyunca direndi ve saldırıya karşılık vererek yardım gelmesini bekledi. Ancak Mardin İl Jandarma Komutanı. J.Kur. Kd. Alb. Erdal Olcay'ın kesin emirleri nedeni ile hava karardıktan sonra hiçbir birliğin kışladan çıkmaması, çıkılacaksa bile İl Jandarma Komutanı'ndan bizzat izin alınması gerektiği emredildiği için kimse yardıma gidemedi.

SONUÇLAR KAYGI VERİCİ

Terörle mücadele uzmanları bu noktada şu yorumda bulunuyor: "Mardin İl Jandarma Komutanı. J.Kur. Kd. Alb Erdal Olcay terörle mücadele konusunda birlik komutanlarından inisiyatifi tamamen almış, bu kadar donanımlı birlikler varken, gece takviyeye gidilmemesi çok vahim sonuçlara neden olmaktadır, bu da akıllarda büyük soru işaretlerine neden olmaktadır?"