BIST 10.083
DOLAR 32,51
EURO 34,78
ALTIN 2.440,70
HABER /  GÜNCEL

Engelli çocuğa çöp işkencesi!

Aileler, Kağıthane Selahattin Korkmaz Uygulama Okulu'nda çocuklara "Kafayı çöp tenekesine sokma" cezası verilip, işkence yapıldığını öne sürdü

Abone ol

Aileler, Kağıthane Selahattin Korkmaz Uygulama Okulu'nda çocuklara "Kafayı çöp tenekesine sokma" cezası verilip, işkence yapıldığını öne sürdü

İstanbul Kağıthane'de engelli çocukların eğitim gördüğü Selahattin Korkmaz Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitimi Merkezi'yle ilgili çocuklara şiddet uygulandığı şikâyetleri üzerine kaymakamlık tarafından soruşturma başlatıldı. Çocuklarının şiddet gördüğünü iddia eden velilerin anlattıkları ise tüyler ürpertti. Geçen yıl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne okula kamera sistemi kurulması konusunda başvurduklarını iddia eden veliler "Çocuklarımızın itilip kakıldığına şahit oluyoruz ama kanıtlayamıyoruz" diyor.

 Nilgün Körük, 4 yıldır Selahattin Korkmaz Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitimi Merkezi'ne devam eden 10 yaşındaki zihinsel engelli oğlunu son günlerde okulda yalnız bırakamadığını söyledi. Bazı öğretmenlerin çocukları kendi gözünün önünde itip kaktığını anlatan Körük "Defalarca vekil müdürümüzü bu davranışlar konusunda uyardım ama yanıt alamadım" dedi. Her ay okula 120 lira yemek parası ödediklerini anlatan Körük "Oğlum eve geldiğinde aç oluyor, ekmeğe saldırıyordu. Diğer veliler de benzer şeylerden şikâyet edince vekil müdüre durumu sordum. Down Sendromlu çocuklara ekmek vermenin doğru olmadığını söyleyip ekmeği kestiğini anlattı. Böyle bir bilimsel bilgi yok. Üstelik oğlum da dahil okulda down sendromlu olmayan çocuklar var" diye konuştu.

PARA YOKSA YEMEK DE YOK

Körük, "Yemek parasını geciktiren ya da yaramazlık yapan çocuk yemek verilmeyerek cezalandırılıyor. Tuvaletini kaçıran çocuğu bir daha yapmaması için ıslak bırakıyorlar" dedi. Okulda 10 yaşında zihinsel engelli bir kızının okuduğunu anlatan Gülbahar Karapınar da "Bir gün kızımı almaya gittiğimde bir öğrenciye öğretmenin kafasını çöp kovasına sokma cezası verdiğine şahit oldum" iddiasında bulundu.

Döne Aksoy ise "Durumu kötü olan veliler ayda 120 lira vermemek için yemekhane ve serviste çalışıyor" şeklinde konuştu. İstanbul Hayata Dönüş Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Güneş Altunkaş okula ilişkin son bir yıldır arttığını ifade ederken Kağıthane Kaymakamlığı okula komşu olan Profilo Barış İlköğretim Müdürü Emrullah Yılmaz'ı soruşturma için tayin etti. Okulun Vekil Müdürü Handan Taşdemir kendisi hakkındaki iddialardan haberdar olduğunu ancak konu hakkında Milli Eğitim Bakanlığı izni olmadan konuşamayacağını belirtti.