BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,77
ALTIN 2.435,62
HABER /  EKONOMİ

Kılıçdaroğlu Babacan'ı duymasın!

Babacan ekonomi yazarlarıyla buluştuğu toplantıda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklendi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun ekonomi vaatlerini "" sözleriyle değerlendirdi. Babacan'ın Kılıçdaroğlu'nun böyle konuşması halinde uluslararası şirketlerin not artırmayacağı iddiası ana muhalefeti kızdıracak gibi görünüyor.

ATMASYON

Babacan vaatlerin kaynakları gösterilmez ise söylenenlerin "atmasyon" olarak algılanacağı görüşünde. Babacan ekonomi yazarlarıyla buluştuğu toplantıda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklendi. Toplantıya katılan Hürriyet yazarı Vahap Munyar, Babacan'ın Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerini bugünkü köşesine taşıdı.

"(...)Sayın Kılıçdaroğlu vaatte bulunuyor ama kaynak göstermiyor. Öyle olunca da kimseye inandırıcı gelmiyor. Vaatte bulunurken ölçülebilir, somut şeyler söylemek gerekir. Yoksa, ortaya konulan vaatler gelecekte borçların artması, bütçe açığının büyümesi, şimdiki Merkez Bankası Yasası 'yla mümkün değil ama karşılıksız para basılması anlamına gelir.
Kılıçdaroğlu'nun vaatlerinin inandıncı bulunmadığının örneğini piyasadan verdi:

- CHP, ana muhalefet partisi, yani iktidara alternatif olması söz konusu. Ancak, Allah'tan piyasa onun vaatlerini ciddiye almıyor, daha doğrusu iktidara alternatif olarak görmedikleri için pek tepki vermiyor.

- Ne anlamda?
- Eğer piyasa CHP'yi önümüzdeki dönemde iktidara alternatif görseydi, anında faizler fırlardı. Öyle olmak yerine bugün (28 Aralık 2010) bono gösterge faizi yüzde 7.10'la tarihi dip yaptı."

NOT ARTIRIMINA KILIÇDAROĞLU ENGELİ

Bacabacan'ın eleştirileri bununla sınırlı kalmadı. Olaya bir de küresel pencereden baktı. CHP liderine yönelttiği suçlama yeni bir polemiğin kapısını aralayacak gibi:

"(...)- Belki de Türkiye'nin notu bu tür vaatler yüzünden artmıyor olabilir. Reyting kuruluşları "Ya bunlar iktidara gelip, dengeleri bozarsa" seçeneğini de bir kenarda tutuyor olabilir. CHP'nin iktidara alternatif olup olmadığı tek başına piyasanın nabzıyla, faizlerle ölçülebilir mi? "