BIST 10.075
DOLAR 32,36
EURO 34,67
ALTIN 2.416,42
HABER /  GÜNCEL

Guliyev'e 'ihanet' suçlaması

Fenerbahçe'nin Azerbaycan'dan transfer ettiği ve Türk vatandaşlığına geçirdiği atlet 20 yaşındaki Ramil Guliyev ülkesine kızgın.

Abone ol

"Türkiye'deki bir aylık maaşım, Azerbaycan'daki yıllık kazancıma eşit" diyerek Türk vatandaşlığına geçen şampiyon atlet Ramil Guliyev, ülkesinin hışmına uğradı. Pistlerden men edilmesi için harekete geçildi!

Azerisport'un haberine göre, Türk vatandaşlığı için 200 bin dolar ödenen 100 ve 200 metreci Guliyev, ülkesinin hışmına uğradı. Azeriler bunu adeta bir 'ihanet' olarak gördü. Uluslararası federasyona şikayet edilen Guliyev'in pistlerden 3 yıl cezası almasını sağlamaya çalışıyor.

BABAMA YARDIM ETMEM GEREKİYOR

Guliyev bunun üzerine, Azerbaycan Atletizm Federasyonu'nu suçladı. Babası ve aynı zamanda antrenörü olan Eldar Guliyev'in bu yıl kalp krizi geçirdiği için öldüğünü, fakat ülkesinden kimsenin babasının hasta olduğunu bilmesine rağmen kendisine yardım etmediğini belirtti. Guliyev, "Maddi imkanlar nedeniyle Türk vatandaşlığına geçtim. Babama yardım etmem gerekiyordu. Türkiye'deki 1 aylık maaşım Azerbaycandaki 1 yıllık maaşına eşit" diye konuştu.

2009'DAKİ DERECESİ TARİHE GEÇTİ

Bu arada, doping kullanmakla suçlanan Guliyev, "WADA benim nerede olduğumu biliyor. Her zaman teste girerim" dedi.

Guliyev, gençler kategorisinde Avrupa Şampiyonu olmuştu. 2009'da Üniversite Oyunlarında 200 metrede koştuğu 20.04 ile Jamaikalı Bolt'un gençler kategorisinde 5 yıl önce koştuğu 19.93'ten sonra dünyanın en iyi ikinci derecesine sahip bulunuyor.

FEDERASYON BAŞKANI: TACİZ EDİYORLAR

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, "Ceza konusu bize henüz ulaşmadı. Fakat şunu biliyorum; Azeriler, Türk vatandaşlığı konusundan rahatsiz. Bize yolladıklari yaziyla, böyle bir durumu hoş karşılamadıklarını belirtmişlerdi'' dedi.

Fenerbahçe atletizm şube kaptani Fikret Çetinkaya ise "Azeriler'in sık sık yazılar yazıp sporcumuzu taciz ettiğini biliyoruz ama ceza verdirme gibi bir hakları yok" diye konuştu.