BIST 10.075
DOLAR 32,36
EURO 34,67
ALTIN 2.416,42
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'de köstebek avı başladı!

CHP, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun yılbaşı için yaptığı Zonguldak programını AK Partiye bildiren köstebeği arıyor.

Abone ol

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yılbaşı için Zongultak'ın Karadon Maden Ocağı'na yaptığı plan AK Parti tarafından sabote edildi.  Kılıçdaroğlu'nun planının Zonguldak'a bildirildiği gün AK Parti'den Enerji Bakanı'nın aynı gün aynı ocağı ziyaret edeceği bildirildi.

Bu bilgilerin CHP'de değerlendirildiğini ise tecrubeli siyaset yazarı Şükrü Küçükşahin gündeme taşıdı. Hürriyet yazarı Küçükşahin Kılıçdaroğlu'nun yılbaşı programını değiştirmesinin arka planını yazdı:

(...) CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 'nun yılbaşı programıyla ilgili yaşanan bir rastlantı üzerine o konuya da özetle girmek istedim.
Kılıçdaroğlu, geçen hafta içinde, yılbaşı gecesini Karadon maden ocağında geçirme karan aldı ve durum bu salı günü Zonguldak'a bildirildi.

İlginçtir aynı salı akşamı Enerji Bakanlığı'ndan, "Bakanımız Taner Yıldız yılbaşı gecesi Karadon'da incelemelerde bulunacak" açıklaması yapıldı.

Haberi dün Hürriyet'te okuyan Kılıçdaroğlu ve CHP yönetimi şaşırdı kaldı.

Küçükşahin'in aktardığına göre bakanın bu kararına CHP'nın değerlendirmesi şöyle:

BİLGİ AKIŞIYLA İLGİLİ ŞÜPHELER VAR

-Ayrıntıya girmeyeyim, ama bakanın bu karanna CHP'de, Kılıçdaroğlu'nun programının önünü kesmeye yönelik bir girişim' kuşkusu ile yaklaşıldı.

"AKP, Genel Başkanımızın sadece söylemlerini değil, programını da önceden öğrenip sabote etmeye çalışıyor, bu şık değil" değerlendirmeleri de yapıldı ve bilgi akışıyla ilgili bazı şüpheler üzerinde duruldu.

CHP'nin elinde somut bilgi olmadığı için şimdilik sessiz kalınıyor, ama Kılıçdaroğlu'nun programı aynen uygulanacak, sadece rota değiştirildi.

Kılıçdaroğlu, madencilerle yılbaşı gecesi Karadon'da değil Manisa Soma'da buluşacak; tabii oraya da Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç gitmek istemezse.