BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Enflasyon hedefi değişmedi

Başbakan Erdoğan, "Orta vade enflasyon hedeflerinde bir değişiklik asla söz konusu değildir" dedi.

Abone ol

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Orta vade enflasyon hedeflerinde bir değişiklik asla söz konusu değildir" dedi.

Erdoğan, AK Parti 7. İstişare ve Değerlendirme Toplantısının kapanışında yaptığı konuşmada, ekonomideki dalgalanmanın normale döneceğini söyleyerek, "Son dönemde küresel ekonomi ve finansal piyasalarda yaşanan gelişmelere bağlı olarak yaşadığımız dalgalanmalara karşı gerekli tüm adımlar bugüne kadar cesaretle atılmıştır" diye konuştu.

2006 yılına ilişkin maliye politikası çerçevesinin daha da sağlamlaştırıldığını belirten Erdoğan, kamu sektöründeki yüzde 6.5'luk faiz dışı fazla hedefinin devam ettiğini bildirdi. Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bütçe ve sosyal güvenlik kuruluşlarının toplam faiz dışı harcamaları bütçe ödenekleri çerçevesinde gerçekleştirilecektir. Ödeneklerin aşılmasına asla izin verilmeyecektir. Borç stoğu kur hareketlerine karşı korunaklı bir yapıya sahiptir.

Merkez Bankası operasyonel bağımsızlığı çerçevesinde elindeki politik araçlarını, fiyat istikrarını sağlama hedefi doğrultusunda en keskin biçimde kullanacağını da kamuoyuna açıklamıştır."

Yapısal reform programının ve uluslararası kuruluşlarla ilişkilerin başarıyla yürütüldüğünü belirten Erdoğan, "Avrupa Birliği süreci kararlılıkla devam ettirilecektir. Burada hiçbir spekülasyona yer vermeye gerek yok" dedi.