BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Kupa Müslümanların oldu

Almanya'nın Başkenti Berlin'de düzenlenen dinler arası futbol turnuvasını Müslümanlar kazandı

Abone ol

Almanya'nın Başkenti Berlin'de düzenlenen dinler arası futbol turnuvasını Müslümanlardan oluşan takım kazandı.

Berlin'de "Dinler arası diyalog projesi" kapsamında Avitall Gerstetter tarafından düzenlenen futbol turnuvasında Hıristiyan, Yahudi, Müslüman ve ateistlerden oluşan takımlar karşı karşıya geldi.

Futbol turnuvasında, Hıristiyanları 3-1 ve ateistleri 5-1 yenen Berlin Türkiyemspor'un eski futbolcularından oluşan Müslümanlar takımı, finale kaldı.

Müslümanlar takımı final karşılaşmasında da Yahudilerden oluşan takımı 2-1 yenerek turnuvanın şampiyonu oldu. Hıristiyanlardan oluşan takım da, ateistlerden oluşan takımı 5-1 yenerek turnuvanın üçüncüsü oldu.

Müslüman takımının teknik direktörlüğünü Sol Parti Federal Meclis (Bundestag) milletvekili Petra Pau yaparken, Birlik 90/Yeşiller Partisi Federal Meclis Milletvekili Hans-Christian Ströbele de hakem olarak görev aldı. Birincilik kupasını, Avitall Gerstetter'in elinden Petra Pau aldı.

Proje sorumlusu Avitall Gerstetter, sporun, özellikle de futbolun insanları birleştirdiğini ifade ederek, turnuvanın amacının çeşitli dinlere mensup olan insanları bir araya getirmek olduğunu söyledi.