BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SPOR

FİFA hatasını düzeltti

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, FİFA'nın hatadan döndüğünü öne sürdü

Abone ol

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin (FIFA) Türkiye'ye verilen cezada indirime gitmesini, "Bir hatayı nispeten düzeltmiş oldular" şeklinde değerlendirdi.

Milli futbolcu Ümit Davala'nın İzmir'deki nikah törenine katılan Bakan Şahin, Türk Milli Takımına güvendiğini ve her şartta Avrupa Şampiyonası finallerine katılma hakkını elde edeceğine inandığını belirtti. Şahin, "Kararı nispi bir iyileştirme olarak kabul ediyorum. Cezanın ağır olduğunu hep söylemiştik. Bir hatayı nispeten düzeltmiş oldular. FIFA bizim Uluslararası Spor Mahkemesi'ne (CAS) gitmemizden çekindi, oraya gitmeyelim diye bu cezayı indirdiğini düşünüyorum. Kişisel görüşüm CAS'a gidilse daha iyi olurdu. Federasyon böyle bir yolu seçmiş, onu da anlayışla karşılıyorum" dedi.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim ise, başta Şenes Erzik ve Haluk Ulusoy olmak üzere cezanın indirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Çok şükür, buna da şükür. Şimdi hangi ülkede, hangi statta maçlarımızı oynayacağız, bunu kararlaştıracağız. Emre'nin cezası da 4 maça indi. Daha az olmasını isterdik ama ona da ses çıkarmadan devam etmek lazım. Ancak son ibareyi herkesin iyi okuması lazım. (Hazırlık maçı dahil herhangi bir en ufak olayda sıfırdan başlar) diyor. İnşallah bu hepimizin daha dikkatli davranmasına sebep olur" diye konuştu.

Milli futbolcu Emre Belözoğlu da kendisine verilen 6 maçlık cezanın 4'e indirilmesini yeterli bulmadığını belirtti.