BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,75
ALTIN 2.455,08
HABER /  GÜNCEL

En samimi duygularınız PTT'ye emanet

PTT iki asırdır mektuplar aracılığıyla sevdiklerimize sarılıp onlarla özlem gidermemizi sağlıyor. PTT sizlere mektup ve posta kartı dışında farklı seçenekler de sunuyor.

Abone ol

PTT’nin yolculuğu yaklaşık iki asır önce mektup taşımacılığıyla başladı. Kelimelere dökülen mutluluklar, heyecanlar, acılar, hüzünler, beklentiler bugün de emin ellere “PTT’ye “ emanet…

Mektup; haberleşme amacı taşıyan, evrak, doküman veya dosya kapsayan gönderiler olarak kabul ediliyor. Tanımı biraz soğuk olmasına rağmen hissettirdiği duygular sıcak. PTT iki asırdır mektuplar aracılığıyla sevdiklerimize sarılıp onlarla özlem gidermemizi sağlıyor.

PTT’nin yıllardır büyük bir mutlulukla taşıdığı posta kartları için de aynı durum geçerli. Posta kartları, kural olarak “Dikdörtgen biçiminde kartondan veya posta servislerinde işlemeyi güçleştirmeyecek dayanıklı kağıttan yapılmış olmalı...” Peki kokusu, rengi, hissi ne olmalı? Tarifsiz duyguların birkaç satırlık yazıyla ifade edildiği posta kartlarını eline alan kişinin heyecanını nasıl anlatmalı?

PTT sizlere mektup ve posta kartı dışında farklı seçenekler de sunuyor. Tebrik, teşekkür, taziye (başsağlığı), iltifat, temenni, selam ve sevgi anlamında yazı bulunan resimli kartlar, kartvizitler, basılmış tebrik ve kutlama kartları ile bayram ve yılbaşları için “tebrik” adı verilen basılmış kartları kullanabiliyorsunuz. Ayrıca; nişan, düğün, açılış ve benzeri nedenlerle postaya verilen ve kapsamında bu mahiyette yazı bulunan mesajlarınızı ise resimli ve resimsiz olarak çeşitleri bulunan “davetiye” adı verilen basılmış kartları kullanarak ulaştırabiliyorsunuz.

Mektup, posta ve tebrik kartlarıyla yıllardır uzakları yakın eden PTT, en güzel anlarınızın da tanığı. En samimi duygularınız yıllardır PTT’ye emanet.

ptt