BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

En önemli konular son 3 günde!

TBMM 30 Haziran’da tatile girecek. Önlerinde üç günlük mesai var. Ama gündem çok yoğun.

Abone ol


ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHEBER


ANKARA- TBMM’nin resmi olarak tatile girmesi için üç günlük mesaisi var. 30 Haziran Salı günü resmen tatile girmesi beklenen TBMM’nin önünde yüklü bir gündem var. İşte o gündem:

23 Haziran Salı Genel Kurul saat 15.00’de başladığı çalışmalarını gündemdeki yasaların görüşmeleri tamamlanıncaya kadar sürdürecek : Lübnan’a asker gönderme teskeresinin süre uzatımı ( şu anda Genel kurul’da görüşmeleri sürüyor. ) kat mülkiyeti kanununda değişiklik öngören Tasarı, 5 yeni Vakıf üniversitesi kurulmasına ilişkin kanun tasarısı. (Kurulacak üniversiteler Toros, İstanbul Medipol, KTO Karatay, Mevlana, Nuh Naci Yazgan)

24 Haziran Çarşamba Genel Kurul saat 13.00’te başlayacağı çalışmalarını gündemindeki maddeler tamamlanıncaya kadar sürdürecek: Bütçe kanunlarında yer alan bazı hükümlerin değiştirilmesine ilişkin tasarı. Temel kanun 3 bölüm halinde. Türkiye Cumhuriyeti ile İslam örgütüne bağlı ülkelerin ekonomik ve sosyal Araştırmalar ve Eğitim Merkezi kurulması için Ankara Oran’da arsa tahsisine ilişkin tasarı.

25 Haziran Perşembe Genel Kurul saat: 13.00’te başlayacağı çalışmalarını gündemindeki maddeleri tamamlayıncaya kadar sürdürecek. Perşembe günü 4 tasarı görüşülecek. Bunlar: Kredi Kartları Kanunu’nda değişiklik öngören tasarı, İmar Kanunu ve AB Genel Sekreterliği teşkilat ve görev yasa tasarısı ve İş Kanunu’nda değişiklik öngören ve kamuoyunda istihdam yaratmaya dönük düzenleme olarak bilinen tasarı. Perşembe günü ayrıca Sayıştay Başkan ve boş bulunan üyeliklerinin seçimi de yapılacak.

Genel Kurul’da planlandığı gibi yasa çalışmaları bitirilirse, 30 Haziran Salı günü Meclis Genel Kurulu açılıp, tatil kararı alarak kapatılacak. Ancak yasalar tamamlanamaz ise; tatil kararı alınmayıp, yasaların bitirilmesine kadar çalışma yapılacak.