BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Gündemdeki imam CHPye katıldı

Türkan Saylan'ın cenaze namazında yaptığı konuşmayla dikkatleri üzerine çeken eski müftü İhsan Özkes CHP rozeti taktı

Abone ol

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Başkanı Türkan Saylan'ın cenaze namazındaki yaptığı konuşmayla tartışma konusu olan eski müftü İhsan Özkeş CHP'ye katıldı.

Parti rozetini CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin'in taktığı törende konuşan emekli müftü Özkes, "Kimse müslümanlığı AK ve Saadet Partisi'nden öğrenmedi. Kimse AK Partililer cennetlik, cehennemlik diyemez. Ben CHP'ye katılarak, dinin partiler üstü olduğunu gösteriyorum." diye konuştu.

SAFLARI SIKLAŞTIRALIM ESPRİSİ

CHP'nin İstanbul İl Başkanlğı'nda Gürsel Tekin ile birlikte yaptığı toplantının ardından İmam Özkes'e rozetini Tekin taktı. Açıklama yapmak için kürsüye geçen Özkes'in konuşmasından önce Tekin'in "Safları sıklaştıralım" diye espri yapması, salonda gülüşmelere sebep oldu.

İhsan Özkeş, Türkan Saylan'ın cenazesinda yeptığı uzun konuşmayla dikkatleri çekmişti.

DİN ADAMININ CHP'YE KATILMASI YADIRGANIYOR

Atatürk'ün kurduğu cumhuriyette yaşayan aydın biri olduğunu ve Kur'an ve Sünnet'e dayalı olarak yaşadığını ifade eden emekli imam Özkes, CHP'de bulnmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Çok partili döneme geçildikten sonra din istismarının arttığını savunan Özkes, "Bir din adamının CHP'ye girişi yadırganır bir hale geldi. Bu da gösteriyor ki Türkiye Cumhuriyeti'nin kazanımları kaybedildi" ifadelerini kullandı.

HİÇBİR PARTİ EŞİTTİR DİN OLAMAZ

Bazı partilerin dinsiz gibi gösterilmeye çalışıldığını savunan Özkes, "Yarın öbür gün partilerin olmayacaktır. Ancak, bu din sonsuza kadar var olacaktır. Müslümanlığı Saadet'ten veya AK Parti'den öğrenmedik. Hiçbir parti eşittir din olamaz. Hiçbir parti eşittir dinsizlik olamaz. 'Saadetli veya AK Partili olanlar cennetlik, CHPliler ise cehennemliktir' şeklinde saçma bir düşünce olamaz. Ama malesef bu ülkede böyle düşünceler oluşmuştur. Din istismarı toplumu bu hale getirmiştir" dedi.
CHP'ye katılarak önemli bir görevde bulunduğunu kaydeden Özkes, "Dinin partiler üstü olduğunu ve hiçbir partinin dini tekelinde tutamayacağını göstermiş oluyorum" şeklinde konuştu.


TÜRKAN SAYLAN'IN CENAZESİNDE NELER SÖYLEMİŞTİ?

[PAGE]

  

İhsan Özkes, ÇYDD Başkanı Türkan Saylan'ın cenaze namazından sonra yaptığı uzun konuşmayla dikkatleri çekmişti. Özkes'in konuşması şöyleydi: ''Annesi Leyla'nın Müslüman olup olmadığı hakkında konuşulmasından merhume fevkalade rahatsızdı. Kendisine de misyoner, kafir gibi yakıştırmaların yapılmasından da çok ciddi şekilde rahatsızdı. Kendisine kafir denilen her Müslüman, gerçekten çok rahatsız olur. Dileğimiz odur ki, bu yakıştırmaları yapanlar, hiç değilse merhumenin ölüsüne saygı göstersinler. Çünkü Peygamber Efendimiz, 'Ölülerinizi rahmetle yad ediniz' buyurur.''