BIST 10.046
DOLAR 32,27
EURO 34,64
ALTIN 2.414,15
HABER /  GÜNCEL

En kebap festival

Fatih Belediyesi, esnafla birlikte Horhor Kebap Festivali düzenledi. Başkan Demir habercilere kebap ikram etti.

Abone ol

Fatih Belediyesi, esnafla birlikte Horhor Kebap Festivali düzenledi. Pop Star Hasret’in de aralarında bulunduğu yerel sanatçıların sahne aldığı Festivalde konuşan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, belediye, halk, esnaf hep birlikte yaşadığımız kentin değerlerine sahip çıkmaya çalıştıklarını söyledi.

Horhor ve Sofular Caddeleri üzerindeki festival, akşam saatlerinde başladı. Festivale destek veren esnafı tek tek ziyaret eden Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, bir dükkanda ocağın arkasına geçerek habercilere kebap ikram etti. Demir, İstanbul’un her yerinde kebap yenebileceğini ancak bazı mekanların ustalığıyla, malzemeleriyle, lezzetiyle ve sunumuyla öne çıktığını Fatih’in de böylesi lezzet mekanlarıyla dolu olduğunu söyledi. Demir, geçtiğimiz ay Kadınlar Pazarı’nda Büryan ve Perde Pilavı Şenliği yapıldığını, şimdi de her biri birbirinden namlı Horhor kebapçılarına yönelik tanıtıma geldiğini belirtti. Belediyenin yaptığı çevre düzenlemeleriyle, bölgenin estetik zenginliğinin giderek arttığını anlatan Demir şunları söyledi:
“Fatih’te hayatı dönüştürecek, geçmişle bugünü buluşturacak, aynı zamanda ekonomik yaşamı, sosyal yaşamı canlandıracak projeler yapıyoruz. Fatih’te her bölgenin, her semtin sahip olduğu değerleri öne çıkarmaya çalışıyoruz. Gayemiz belediye, halk, esnaf hep birlikte yaşadığımız kente, bu değerleriyle sahip çıkmak. Kebap her yaştan ve her kesimden insanların damak tadına hitap eden; dünyanın da çok iyi tanıdığı bir yemek türü. Ama bu yemeği layığıyla yapabilmek herkesin harcı değil.”

2010 Avrupa Kültür Başkenti hazırlıklarında, yemek kültürüyle ilgili projelerin de önemli bir yer tutuğunu hatırlatan Demir, restorantlarımızın, lokantalarımızın ve kafelerimizin, turizmin en önemli saç ayaklarından olduğuna inandıklarını söyledi.

Kebap tariflerinin izleyicilerle paylaşıldığı festivalde Horhor ve Sofular’ın tarihi de anlatıldı. Festivalin sonunda Hasret söylediği şarkılarla izleyicileri coştururken esnaf da vatandaşlara ücretsiz dürüm kebap ikram etti.