BIST 9.887
DOLAR 32,57
EURO 34,97
ALTIN 2.459,22
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

En iyi ücretsiz bilgisayar oyunları

Elbette herkesin orijinal oyun almak için durumu olmayabilir. Hiç para vermeden de edinebileceğiniz orijinal ve çok eğlenceli oyunlar var. En iyileri bu listede derlendi.

Abone ol

PCWorld Türkiye dergisi oyun severler için ücretsiz hem de orijinal şekilde indirilebilen oyunların  en iyilerini derleyip kullanıcıların beğenisine sunmuş. Valve adlı oyun şirketinin geliştirdiği ve yaptığı oyunlarda kullandığı bir yayım ve destek teknolojisi olan Steam'in de yardımı çoğu oyunun ücretsiz olmasında önemli rol oyuyor. 

MICROSOFT FLIGHT

Güzeller güzeli Hawaii adasının vahşi mavilikleri içinde pilot ehliyeti için çalışın. Microsoft Flight ile kokpite girip, farklı görevlerden, güzel adanın üzerinde serbestçe gezinmeye kadar her şeyi yapabiliyorsunuz. Pahalı bir kuruluma da ihtiyacınız yok, bir mouse ve bir klavye işinizi görecektir.

Yalnız başına gezmekten sıkıldıysanız arkadaşları çağırabilir, aynı uçaktan bıktıysanız, mağazadan yenisini alabilirsiniz. Microsoft Flight yeni oyuncular için gayet uygun ve tercihlerinize göre şekillenebilen bir oyun. Kısa sürede listeleri zorlayan birinci sınıf bir pilot olacaksınız.

TEAM FORTRESS 2

Kırmızı ve Mavi takımlar arasında bitmek bilmeyen bir savaş. Team Fortress 2, diğer sınıf tabanlı atış oyunlarına benzemiyor. Çok zengin bir geçmişi ve çok sayıda şapkası var. Valve’nin deneysel oyunlarından olan TF2, Steam üzerinden çok sayıda farklı multiplayer türüyle iki ekibi savaştırıyor. Oyun içerisindeki markette gerçek para ile ürün alabiliyor ve ürün satabiliyorsunuz. Hatta yeterince oynarsanız, sattığınız ürünlerden kâr sağlamanız bile mümkün.

ss_c57ce89c45c0c93ddf4ef92c133870c9d02757cb.1920x1080.jpg 

DOTA 2

İtin, çekin, bir ileri, bir geri, sonra saldırı. Dota 2’nin keskin beceriler, iyi zamanlama, güçlü bir takım oyunu ve tonla büyülü güçler içeren savaşına katılın. Hedef basit: Üsleri yok olana kadar, düşmanın kahramanlarına ve yapılarına, büyülü güçleri olan bir kahramanınızla saldırıyorsunuz. Elbette beş kişilik karşı takım da aynısını yapıyor olacak. Ne zaman saldırıp, ne zaman savunma yapmayı bilmek işin kilit noktası.

Öldürdüğünüz her şeyden kazandığınız altınlarla yeni ürünler alabilir ve güçlerinizi geliştirebilirsiniz. 102 kahramanın tamamında ustalaşırsanız, bir de League of Legends’a bakın. Biraz farklı olsa da o da ücretsiz ve o da en az Dota kadar eğlenceli.

ALIEN SWARM

Uzayda her tarafı uzaylıyla dolmuş yerlerden dövüşerek geçmek kadar keyifli ne olabilir ki? Üç arkadaş daha bulun ve Alien Swarm ile uzaya çıkarak kendi younuzu açın.

Oyun tarzınızı belirlemek için dört sınıftan birini seçin. Memur sınıfı, zarar vermek için bombalar taşırken, Özel Silahlar sınıfı, sanat eseri otomatik makinelerle takımı koruyor. Medic sınıfı takım arkadaşlarını iyileştirirken, Tech sınıfı da hareket sensörlerini hack’leyip, takıma yardımcı oluyor. En sevdiğiniz alev makinesini veya pompalıyı seçip, uzaylıların peşine düşün.

ss_c95b51026c6523796a6d9fe6ddbfd31558d04af5.1920x1080.jpg 

PLANETSIDE 2

Planetside 2, Battlefield 3 ile bir MMO arasında kalmış, çok sayıda bilim kurgu öğesi içeren kaliteli bir oyun. Üç farklı grupta binlerce oyuncu, yeri geldiğinde yayan, yeri geldiğinde tanklarla ve yeri geldiğinde de uçaklarla, günler, hatta haftalar süren bir savaşın içine giriyorlar. Gerçek bir MMO’da olduğu gibi, bu oyunda da ne kadar vakit geçirirseniz, o kadar tecrübe, yetenek ve silah kazanıyorsunuz.

BLACK MESA

1998 yılında, Half Life yeni bir PC oyun jenerasyonunun oluşmasına önayak oldu. Oyun hırslı, gelişmiş ve nefes kesiciydi. Ama sonra eskidi. İlk zamanları kaçırdıysanız, Black Mesa size Gordon Freeman’ın harika macerasını, modern dünyada yeniden yaşatıyor. Fizik, ragdoll efektleri, gelişmiş doku, yenilenmiş sesler ve harika grafiklerle 1998 yılının klasiğini sahne sahne yeniden yaşayabiliyorsunuz. Oyunda, uzaylı dünyası Xen’e portalla girilen noktaya kadar ilerlenebiliyor. Sonrası için bir yama geleceği söylense de, elinizdekinin keyfini doya doya çıkarabilirsiniz.

black_mesa_wallpaper_by_willhelmkranz.jpg 

WAR THUNDER

Microsoft Flight ile Hawaii’de dolaşmak keyif vermesine rağmen, o patlamaları istiyorsanız, War Thunder’a gelin. Diğer oyuncularla uçak savaşı yapabileceğiniz ücretsiz bir oyun olan War Thunder da, Planetside 2 gibi MMO olarak tanıtıldı. Oynayarak elde edilebilecek tecrübe puanları ve güncellemeler içeriyor. Tarihe de biraz meraklıysanız, 2. Dünya Savaşı’ndan kalma savaş uçakları çok hoşunuza gidecek.

Yine de herkesin birbirine girdiği karmakarışık bir ortam beklemeyin. Öncelikle bombalama için ayrı, hava saldırısı için ayrı, eskort görevi için ayrı ayrı uçaklar seçmeniz gerekiyor. Tüm gökyüzü sizin.

war-thunder-screenshot-3.jpg 

MOONBASE ALPHA

NASA, evreni geliştirmek haricinde işler de yapıyor ve bunlara oyun geliştirmek de dahil. Moonbase Alpha ile, Ay’ı eviniz yapabilirsiniz. 2020 yılında, NASA’nın Ay Üssü, bir meteor saldırısının güneş panellerini ve hayat destek ünitelerini bozması sonucu büyük zorluk çekmektedir. Her şeyi tamir etmek de sizin ve arkadaşlarınızın elinde. Veya isterseniz uzayda robotlarla eğlenmeyi de tercih edebilirsiniz.

Moonbase Alpha, eğlenceli olmasının yanında gerçekten eğitici de bir oyun. NASA’nın şu an üzerinde çalıştığı şeyleri ve ileride neler gerçekleştirebileceğini gösteriyor. Ayrıca Ay üzerindeki bir dağa zıplayarak çıkmak da, para vermeden alabileceğiniz en büyük eğlencelerden birisi.

THE OLD REPUCLIC

Star Wars: The Old Republic, şimdiye kadar yapılmış en pahalı oyunlardan biriydi ama artık ücretsiz. Piyasada çok sayıda ücretsiz MMORPG oyun bulunuyor, ancak birçoğunda kötü kısıtlamalar ve gıcık, paralı özellikler var. Old Republic ise para almıyor ama oyunda çok yavaş ilerliyorsunuz. Yine de sekiz sınıf için de her bir öyküyü oynayabiliyor ve ilginç, eşsiz hikayeleri görebiliyorsunuz.

Bioware, The Old Republic’i duyurduğu zaman, geliştiricinin ilk MMORPG oyunu olacaktı. Bu yüzden oyun çok kaliteli karakterlere, sürpriz sonlara ve kaliteli seslendirmelere sahip bir tek oyunculu moda da sahip. MMORPG’lerde pek alışılmadık bir özellik olsa da, bedava oynanan bir oyun için gayet iyi.