BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.513,62
HABER /  EKONOMİ

Türk şirketi Fildişi Sahili'ne 3 HES yapacak

MNG Holding, Afrika'nın en batısında 3 HES yapımı için anlaşma aşamasına geldi. İşte ayrıntılar...

Abone ol

Fildişi Sahili Enerji Bakanı Adama Toungara ve MNG Holding CEO'su Mehmet Nazif Günal  ülkenin batısında hidroelektrik santralleri inşa etmek için 1.9 milyar dolar tutarında anlaşmaya ilişkin görüşmelerde bulunuyor.

Fildişi Sahili 10 yıl süren siyasi sorunların ardından hızla büyüyen ekonomisini desteklemek için enerji altyapısına büyük yatırım yapıyor.

fildişi.jpgHükümetle Sassandra Nehri üzerine üç baraj yapımı için görüşme halinde olan MNG'nin CEO'su Günal, Fildişi Sahili Başbakanı Daniel Kablan Duncan ile görüştü.

İNŞAAT 4 YIL SÜRECEK

Günal daha sonra yaptığı açıklamada "Proje 540 megawatt kapasitesinde. Projenin üç baraj için maliyeti 1.9 milyar dolar civarında. Öncelikle hükümet ile anlaşma sağlamamız gerekiyor. Anlaşma imzalanırsa inşaat dört yıl sürecek" dedi.

HÜLÜMET TEK KURUŞ HARCAMAYACAK

Toungara ise hidroelektrik santrallerin MNG'ye ait olacağını ve MNG'nin üretilen enerjiyi ulusal iletim şirketine satacağını belirterek, "Proje tamamen özel, hükümet tek kuruş harcamayacak" dedi.

ANLAŞMA İÇİN SON AŞAMAYA GELİNDİ

Görüşmelerin elektriğin satın alınacağı fiyat üzerinde odaklandığını belirten Toungara, "Anlaşmanın imzalanması için son aşamalardayız" dedi.