BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

En iyi bilişim üniversiteleri bu fuarda

IEFT Fuarları (International Education Fairs of Turkey) kapılarını 1 Ekim 2012 tarihinde yeniden açıyor.

Abone ol

Gençleri, öğrencileri ve ailelerini yurtdışındaki eğitim kurumlarıyla buluşturan ve bu kurumların sunduğu burs ve benzeri imkanları ziyaretçilere tanıtan IEFT Fuarları (International Education Fairs of Turkey) kapılarını 1 Ekim 2012 tarihinde yeniden açıyor.

Fuara teknoloji ve bilişim alanlarında dünyanın en iyi üniversiteleri katılıyor. The World University Rankings 2011-12 verilerine göre mühendislik ve teknoloji alanında ilk 50 arasında yer alan The University of Manchester, University of Sydney gibi üniversitelerin yanı sıra bu konuda iddialı birçok Amerikan üniversitesi de Fuar kapsamında tanıtım yapacaklar.

25 ülkeden 150 üniversitenin katılacağı “IEFT Yurtdışı Eğitim Fuarları” 1-13 Ekim tarihleri arasında 7 ilde düzenlenecek

Ekonomik güçlüklerle boğuşan Avrupa üniversiteleri, sundukları eğitim imkanlarını IEFT Fuarları’nda tanıtacak

Gençleri, öğrencileri ve ailelerini yurtdışındaki eğitim kurumlarıyla buluşturan ve bu kurumların sunduğu burs ve benzeri imkanları ziyaretçilere tanıtan IEFT Fuarları (International Education Fairs of Turkey) kapılarını 1 Ekim 2012 tarihinde yeniden açıyor. Fuara teknoloji ve bilişim alanlarında dünyanın en iyi üniversiteleri katılıyor. The World University Rankings 2011-12 verilerine göre mühendislik ve teknoloji alanında ilk 50 arasında yer alan The University of Manchester, University of Sydney gibi üniversitelerin yanı sıra bu konuda iddialı birçok Amerikan üniversitesi de Fuar kapsamında tanıtım yapacaklar.

Her yıl yaklaşık 50 bin kişinin ziyaret ettiği IEFT Fuarları, 1-13 Ekim 2012 tarihleri arasında Bursa, Ankara, İzmir, İstanbul, Adana, Antalya ve Gaziantep’te gerçekleştirilecek. ABD, Kanada, Avustralya ve İngiltere’den çok sayıda saygın üniversite ve kolejin katılacağı fuarlarda, İspanya, İtalya, Yunanistan gibi ekonomik kriz yaşayan ülkeler başta olmak üzere 25 Avrupa ülkesinden eğitim kurumları da hazır bulunacak. Gözlerini Türk öğrencilerine çeviren kurumlar, sundukları burs ve benzeri eğitim imkanlarını Türk öğrenci ve ailelerine tanıtacaklar.

Türkiye’nin en kapsamlı “yurtdışı eğitim fuarı” olma özelliğini taşıyan IEFT Fuarları, her yıl Mart ve Ekim aylarında çok sayıda yabancı üniversite ve kolejin katılımıyla gerçekleştiriliyor. IEFT Fuarları’nda bu dönem 25 ülkeden toplam 150 eğitim kurumunun temsilcisi biraraya gelecek. Eğitimini yurtdışında planlamak isteyenler için ideal bir bilgilenme ve karar verme platformu oluşturan bu organizasyon, gençlerin okullarla birebir temas kurmasına aracılık ediyor ve her türlü imkan hakkında birinci elden bilgi alma fırsatı sunuyor. Bu özelliğinden dolayı, geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da 8 ila 10 bin kişinin yurtdışında lisans, yüksek lisans, doktora, dil, staj, sertifika, diploma vb. programlara katılma fırsatı yakalaması bekleniyor.

“22. IEFT Yurtdışı Eğim Fuarları”na ABD, Kanada, Batı ve Orta Avrupa, Avustralya, Balkanlar, İskandinavya, Hindistan ve Baltık ülkelerinden toplam 150 kurum katılacak. Fuarlara gelen ziyaretçiler, üniversite hazırlık, ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora, üniversite transfer, dil okulları, yaz okulları, sertifika-diploma programları, staj, lise eğitimi ve burslu yurtdışı eğitim konularında kurum temsilcilerinden bilgi alabilecek, ülkelerin eğitim ortamları konusunda merak ettikleri soruları yöneltebilecek, ücretsiz eğitim seminerlerine katılabilecekler.

EKİM DÖNEMİ TAKVİMİ

IEFT Fuarları: 2 Ekim ANKARA (Sheraton Oteli); 4 Ekim İZMİR (Hilton Oteli); 6-7 Ekim İSTANBUL (Hilton Oteli); 9 Ekim ADANA (Hilton Oteli)

IEFT Yurtdışı Eğitim Günleri: 1 Ekim BURSA (Almira Oteli); 11 Ekim ANTALYA (Divan Oteli); 13 Ekim GAZİANTEP (Grand Otel)

Halka açık ve ücretsiz olarak düzenlenen fuarlar, 12:00-18:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Ziyaretçiler, www.ieft.com.tr adresinden veya 0212 244 42 13 numaralı telefondan bilgi ve online davetiye alabilecekler.

IEFT FUARLARI

11 yıl önce ilk kez Türk öğrencileri yurtdışındaki eğitim kurumlarıyla biraraya getiren IEFT Fuarları, bugün sadece Türkiye’nin değil Avrupa ve Ortadoğu’nun da en büyük ve kapsamlı “yurtdışı eğitim fuarı” organizasyonudur. Organizasyon bu noktaya, ulaştığı ziyaretçi ve katılımcı sayısı kadar, hizmet kalitesiyle de ulaşmıştır. Türkiye’nin değişik illerinde her yıl düzenli olarak en yüksek katılımla  gerçekleştirilen ilkbahar ve sonbahar etkinlikleri, gençlerin hem kısa hem de uzun vadeli yurtdışı eğitim planlarına çözümler sunmaktadır. Her yıl binlerce öğrencinin eğitim amacıyla yurtdışına gittiği ülkemizde IEFT Fuarları bu anlamda önemli bir boşluğu doldurmaktadır.

DETAYLAR

UNESCO verilerine göre, dünya genelinde 3 milyonun üzerinde öğrenci kendi ülkesi dışında eğitim alıyor. Tahminlere göre 2020 yılında yıllık yabancı öğrenci sayısının 8 milyonu geçmesi bekleniyor. Eğitim amacıyla her yıl yurtdışına giden Türk öğrenci sayısı ise 100 bini aşıyor.

Bugüne dek IEFT Fuarları’na gelen öğrencilerin, özellikle ABD, İngiltere, Avustralya, Almanya, Kanada, Fransa, Hollanda, İsveç, İtalya, Rusya, Çin, Estonya, İrlanda, Bulgaristan, Malezya, İspanya gibi ülkeleri yoğun şekilde tercih ettikleri görülüyor.

Fuarlara katılan üniversite ve kolejler çok sayıda öğrenciye kısmi veya tam eğitim bursları veriyor. Eğitim bursları, üniversite ücretlerinin tümünü veya bir kısmını karşılayabiliyor.

Fuarlar esnasında pek çok seminer düzenlenecek ve öğrenciler fuar alanı dışında seminerlere ücretsiz katılarak yurtdışı eğitim konusunda kapsamlı bilgi sahibi olabilecekler. Ülke, program, okul, burs, iş, kariyer ve vize gibi merak edilen konularda düzenlenecek seminerler herkese açık olacak.

Fuarlara; Maastricht University, Birkbeck-University of London, Goldsmiths-University of London, Linköping University, Lund University, University of Melbourne, The University of Queensland, University of Freiburg, Pace University, University of East Anglia, Univeristy of Sussex, Central European University, Chalmers University of Technology, Colorado State University-Pueblo, CQUniversity Australia, De Montfort University, European University, George Mason University, Hindustan University, Iowa State University, Istituto Lorenzo de' Medici, John Cabot University, Kansas State University, King's University College at Western University Canada, Le Cordon Bleu International, Linnaeus University, London School of Business and Finance, Manchester Metropolitan University, Hungarian State Universities, Nottingham Trent University, Plymouth University, Santa Fe University gibi dünya sıralamalarında yer alan tanınmış üniversiteler katılıyor.
 
Fuarlarda; DAAD,  Goethe Institute, Fulbright, Austrade, Campus France gibi, ülkelerin eğitim ve kültür ataşelikleri tarafından da öğrenci ve velilerine bilgi verilecek.

IEFT Fuarları’nın en önemli bölümlerinden birisi de, yurtdışı eğitim için şart olan dil yeterlilik sınavları konusunda yapılacak olan seviye belirleme deneme sınavları. Ücretsiz olarak IELTS ve TOEFL IBT sınavları ve Genel İngilizce dil yeterlilik sınavları özel bir bölümde yapılacak ve böylece öğrenciler İngilizce dil seviyelerini ölçebilecekler.

 “22. IEFT Yurtdışı Eğitim Fuarları”nın İstanbul ayağında 11 üniversite ve kolej ile güçlü bir katılım sağlayan Litvanya, fuar boyunca özel seminerler gerçekleştirecek.