BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli'den AK Parti'ye Öcalan öfkesi

MHP lideri Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada Başbakan Erdoğan'ın 'Gerekirse İmralı'yla görüşülebir' sözlerini eleştirdi

Abone ol

İNTERNETHABER- Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Devet Bahçeli hükümetin 'Gerekirse İmralı'yla görüşülebilir' sözlerini yazılı bir açıklamayla eleştirdi. Bahçeli yaptığı açıklamada:

AFFEDİLMEZ BİR HEZEYANDIR

"Başbakan Erdoğan kanın ve vahşetin sorumlusu olan İmralı canisiyle yeniden görüleşebileceğini, Adalet Bakanı da bebek katilinin sözde çözüm sürecine dâhil edilebileceğini vurgun yemişçesine dile getirmişlerdir.

1.20120927131616.jpg
ERDOĞAN İMRALI İÇİN NE DEMİŞTİ


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün akşam katıldığı bir televizyon programında 'ikinci Oslo" için olumlu sinyal vermesi MHP liderini kızdırdı. 

Erdoğan canlı yayında, "Biz şimdi burada çözüm için yapılması gereken neyse bunu yapmak durumundayız" demişti. 

Erdoğan'ın tüm açıklamaları
için tıklayın 

Terörle mücadele eden kahramanları dört duvar arasına hapseden ve hukukun başına çuval geçiren AKP zihniyetinin, İmralı’dan hala medet umması affedilmez bir hezeyandır." dedi.

HAKSIZLIK MUTLAKA DÜZELTİLMELİDİR

Bahçeli Balyoz Davası kararına atıfta bulunara "İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği kısa kararın gerekçesi bir an önce açıklanmalı ve temyiz aşamasında değerli hukukçulardan oluşan Yargıtay tahammül edilemez noktaya ulaşan haksızlığı mutlaka düzeltmelidir.

Millet evlatlarının canına kasteden alçaklar elini kolunu sallayarak gezerken, yargıç ve savcıların hayatlarını emniyete alan isimlerin uydurulmuş vesayet ve üretilmiş statüko karşıtlığıyla senelerce hapse mahkum edilmesi vefasızlık olduğu kadar da insafsızlıktır."

YOK OLMAYI SAĞLAYACAK ÖNERİ

Bahçeli sözlerine Sarıgül'ün Türkiye Birleşik Devletleri sözünü eleştirerek "Şişli Belediye Başkanının “Türkiye Birleşik Devletleri” adıyla gündeme taşıdığı büyürken yok olmayı sağlayacak tehlikeli önerisi ve ek olarak yıkımda rol kapmak maksadıyla malum mihraklara şirinliğe kalkışması bunlar arasında yer almıştır." şeklinde konuştu.

screen-shot-2012-09-27-at-1.18.40-pm.pngTÜRK MİLLETİNİN CANI VE MALI VAAT EDİLMEKTE

Bahçeli sınır ötesi operasyon için geç olmadığını ifade ederek şöyle konuştu: "Kurulan müzakere masalarında Türk milletinin canı ve kanı vaat edilmekte; bunun da adına demokratikleşme, özgürleşme ve çözüm denmektedir.

Ülkemiz bu ağır yükü daha fazla kaldıramayacaktır. Bölücü terörün belinin kırılması için hala sınır ötesi terörist kamplar imha edilememiştir."

 TÜRK MİLLETİNE NANKÖRLÜK

AK Parti'nin Pazar günü yapılacak olan 10. olağan kongresine deyinen Bahçeli; "Üstelik AKP, bu hafta sonunda yapılacak büyük kongresinde terörün azmettiricisi ve besleyicisi peşmergeyi, Türk milletine nankörlük yaparcasına ağırlamayı planlamaktadır. Irak’ın kuzeyinde katilleri barındıran, palazlandıran ve üzerimize kışkırtan Barzani Başbakan Erdoğan’la kucaklaşacak ve alkışlanacaktır. Bu hem AKP’ye oy verenlere, hem de aziz milletimize büyük bir hakaret ve yüzsüzlük örneğidir." sözlerini kullandı.