BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Eşinin parçalanarak öldüğü anın tanığı

Tunceli'de meydana gelen patlamada eşini kaybeden Ali acar o anlarda neler yaşandığını anlattı

Abone ol

25 Eylül 2012 tarihinde Tunceli merkezde meydana gelen patlama sonucu yaralı olarak Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınan Ali Acar, yaşadığı olayı anlattı.

Tunceli'de meydana gelen saldırıda 6 askerimiz şehit oldu. Saldırıda yaralı kurtulan Ali Acar o dehşet anlarını anlattı. Ali Acar ve eşi sade birer vatandaştılar, yürüyüşe çıkmışlardı... Başlarına bunların geleceklerini bilemezlerdi... Ama hain PKK'nın hedefinde yine masum vatandaşlar vardı. Ali Acar eşinin ölmesine sadece tanıklık edebildi.

Tunceli’deki patlamada eşini kaybeden ve kendisi de yaralanan Ali Acar, Fırat Üniversitesi ihmal.jpgHastanesi Plastik cerrahi servisinde ameliyata alındı. Ameliyattan sonra yaşanan olayı anlatan Acar, eşi Fadime Acar ile yolda yürüdüğü bir sırada bir ateş topunun geldiğini belirterek, "Ben akrabamdan geliyordum merkezden Cumhuriyet Mahallesi'nden bir akrabaya misafirliğe gitmiştik. Eşim gitmişti iş yerinden çıktıktan sonra gittim eşimi aldım beraber yürüyerek geldik. Toki tarafından yapılan bir hastane var. O bölgeye geldiğimizde bir alev topu üzerimize geldi o anda biz savrulduk. Eşim benim üzerime düştü. Şoktan sonra kendimi toparlayıp eşimi kurtarmaya çalıştım. Çok kan kaybediyordu."

SESLENDİM KİMSE GELMEDİ
O sırada arabalar birikmiş seslendim bağırdım kurtarın bizi diye. Kimse gelmedi çekiniyorlardı tabi, o arada mermiler patlıyordu üzerimize sağımıza solumuza düşüyordu. Baktım kimse gelmiyor süründüm yolun kenarına geldim. O arada tanımadığım iki vatandaş beni çekerek götürdü. Biz yolun tamir aşamasında olan tarafında yürüyorduk. Diğer tarafta da araçlar gidiyordu. Normal olarak 15-20 metre uzaktaydım. İşte o iki tane vatandaş beni sürükleyip götürdüler.

AMBULANS ERKEN GELSEYDİ BELKİ EŞİM KURTULURDU
Ambulans biraz geç geldi belki de eşim de kurtarılabilirdi. Ben çok uğraştım eşimin kanını durdurmak için eşim ilk etapta konuştu benimle. Ben olay hakkında yorum yapmayayım. Ben tesadüfi bir şekilde oradan geçtim. İnsan olanları hak etmiyor tabi nedenleri ne olursa olsun söyleyeceklerim bu kadar.