BIST 10.232
DOLAR 32,28
EURO 34,78
ALTIN 2.404,90
HABER /  GÜNCEL

En bağımsız festival başlıyor!

Sinema severler bu habere bayılacak. İştebir ayağı da İstanbul'da olacak olan bu festivalin detayı..

Abone ol

İstanbul’da 17-27 Şubat, Ankara’da ise 2-6 Mart tarihleri arasında düzenlenecek !f İstanbul 10. AFM Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali farklı ve renkli bölümlerden oluşan programıyla meraklılarını bu sene de sinemaya doyuracak.

Yenilikçi yönleriyle bilinen !f İstanbul bu sene seyircilerin karşısına "canlı sinema" konsepti ile çıkıyor. Konsepti ilk uygulayan yönetmenlerden biri olan Sam Green "4 Bölümde Ütopya" adlı belgeselinde izleyicilerin önünde, müzisyenler eşliğinde imgelerle ve performanslarla bir hikaye anlatacak. Her gösterimi tamamen orijinal olan bu farklı sinema deneyimi, 18 ve 20 Şubat’ta AFM Fitaş’ta !f İstanbul seyircilerinin katılımı ile gerçekleştirilecek.

'AÇILIMA DEVAM'
Festivalin diğer ilgi çeken bölümlerinden biri ise Kürt Sineması "Açılıma Devam". Kürtleri anlatan ilk film olma özelliğini taşıyan 1926 tarihli "Zare"nin gösterimi 19 Şubat’ta müzisyen Tara Jaff’ın melodileri eşliğinde özel bir gösterimle festivalde seyircisiyle buluşacak.

18 Şubat Cuma gecesi The Hall’da yapılacak festivalin ilk partisinde !f'çiler bir araya gelecek. Jim Stanton, Vulgar Fans ve Barış K. Partiyi renklendirecek isimler arasında yer alıyor.

Programında yer alan Oscar adayı 'Siyah Kuğu', 'İki Kadın Bir Erkek', 'True Grit / İz Peşinde' ve 'Gerçeğin Parçaları' gibi önemli yapımlar ve 'İç İşler', 'Hayvanlar Krallığı' gibi filmlere biletleri hızla tükenen festivale yetişmek için acele edin!

Hafta içi gündüz seansları gnctrkcll’liler için ‘bir bilet alana bir bilet bedava’ kampanyası ile güzelleşen festivalin biletlerine www.mybilet.com üzerinden, ayrıca AFM Beyoğlu Fitaş ve AFM Caddebostan Budak gişelerinden ulaşabilirsiniz.