BIST 10.279
DOLAR 32,23
EURO 34,77
ALTIN 2.411,85
HABER /  GÜNCEL

Emre şampiyonluğun mimarını açıkladı

Spor Toto Süper Lig'de 2010-2011 sezonu şampiyonu Fenerbahçe'nin milli oyuncusu Emre Belözoğlu, ona övgüler yağdırdı.

Abone ol

Spor Toto Süper Lig'de 2010-2011 sezonu şampiyonu Fenerbahçe'nin milli oyuncusu Emre Belözoğlu, Aykut Kocaman'ın, beraber çalışmaktan kelimelerle ifade edemeyeceği kadar mutluluk duyduğu bir teknik adam olduğunu belirterek, ''Aykut hoca her şeyin en güzelini hak eden çok dürüst bir insan. İnsanların samimiyetiyle bazı şeyleri ölçebiliyorum. Böyle bir teknik adamla çalışmaktan dolayı çok gururluyum'' dedi.

Aykut Kocaman'ın futbolcu olarak şampiyonluk yaşadığı takımda teknik adam olarak da şampiyonluğa ulaşmasıyla ilgili Emre, ''Ona böyle bir şey nasip oldu. Hem futbolcu olarak burada şampiyonluk yaşadı, hem de hoca olarak bir ilki yaşadı. Allah işte her zaman temiz kalpli insanlara veriyor'' diye konuştu.

''EN BÜYÜK PAY TEKNİK ADAMIN''

Milli futbolcu, başarıda en büyük payın Aykut Kocaman'ın olduğunu kaydetti. Teknik adamın iradesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Emre, şunları söyledi:

''Bence başarıda en büyük pay teknik adamındır, ondan sonra futbolcular gelir. Ama teknik adamın oyuncularına göstermiş olduğu irade, samimiyet, şampiyonluğa giden takımlarda bazı şeyleri çok şekillendiriyor. Ligin ikinci yarısı itibariyle Aykut hocanın bize göstermiş olduğu, özellikle koymamızı istediği irade olsun, idmanlarda göstermiş olduğu yakınlık olsun... Kısacası Aykut Hoca bizi bu şampiyonluğa itti.''

''BU SENE GÖRDÜĞÜM BİR TANE KIRMIZI KART YOK''

Hırsı nedeniyle saha içinde bazen hatalar yaptığını, bundan dolayı üzüldüğü zamanlar olduğunu dile getiren Emre, ''Fakat ben enerjimi saha içinde takımımın kazanması için harcamayı seven bir oyuncuyum. Takımım kaybettiği andan itibaren saha içinde psikolojimi de bozabiliyorum. Bunu da eksiklik olarak kabul ediyorum. Ama kimseye bilerek sakatlamak adına, bilerek takımımı yalnız bırakmak adına bir mücadele içinde olmam, bundan önce de olmadım'' dedi.

Bundan sonra da hataları, kusurları olabileceğini vurgulayan Emre, ''Ancak Türkiye'de bazı şeyler gündeme geldiğinde, isminiz çıktığında geçmişiniz en ufak şeylerde tekrar gündeme geliyor. Benim de hatalarım oldu ama bu sene Fenerbahçe görmüş olduğum bir tane kırmızı kart bile yok. Konuşulan çok fazla şey var. Şampiyonluktan başka bir şey düşünmek istemiyorum. Hatalarım olmasına rağmen bunları toparlamak adına önümüzdeki dönemde elimden geleni yapacağım'' ifadelerini kullandı.

Emre, son 4 maçta sarı kart sınırında olmasına rağmen cezalı duruma düşmeden sezonu tamamlamasıyla ilgili de, ''Kart görmedim, bazıları uğraştılar kart göreyim diye, ama görmedim, mutluyum'' dedi.