BIST 10.308
DOLAR 32,27
EURO 34,79
ALTIN 2.407,15
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bu sözler bir AK Partili'ye ait

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan MHP'yi baraj altına itti, AK Parti İstanbul İl Başkanı ise MHP'siz olmaz dedi.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın MHP'nin baraj sorunu olduğunu söylemesine karşın Ak Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu'dan şaşırtıcı bir yorum geldi. Babuşçu "MHP yeni anayasa yapma sürecinde olması gereken bir figürdür." dedi.

Babuşcu, kasetleri oy için kullanmanın en az o kasetler kadar iğrenç olduğunu söyledi.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu Akşam gazetesine verdiği ropörtajda güncel gelişmeleri değerlendirdi. Babuşçu'nun, kaset skandallarından, baraj sorununa uzanan MHP'ye ilişkin değerlendirmelerinin önemli satırbaşları şöyle:

ÜST KADEME TASFİYE EDİLDİ

"Kasetlerle bir siyasi partinin üst kademesi tasfiye edildi. Şimdi bu olayı AK Parti'ye mal etmeye çalışıyorlar. Bu da MHP'nin kendi içerisinde çözemediği ve o şaşkınlıkla yamandığı 'AK Parti yaptırıyor' iddiasıdır. Bizim kasetlerle işimiz olmaz. Kasetler, iki insanın zarar görmesinden daha fazla zarar veriyor. MHP'deki kaset olayı, CHP'de olduğu gibi bir değişim talebinden kaynaklanmış olabilir. Kendi iç dinamikleri de olabilir. Nasıl CHP'yi dizayn etmek için Baykal kaseti kullanıldıysa, MHP'yi yeniden dizayn etmek isteyen güçler şimdi bu kasetleri ortaya çıkardılar.

SONUCU BİZE ZARAR VERİR

Bu kaset olayı, siyasi sonuç üretir. Bu durumda, MHP'nin baraj altında kalması dolayısıyla AK Parti'nin çok milletvekili çıkaracağı konuşuluyor. Yok böyle bir şey. MHP'nin baraj altında kalması bizim arzu ettiğimiz ya da isteyeceğimiz bir şey olmadığı gibi bana göre siyaset zeminini de yoracak ve tahrik edecek bir şey. Oynanan oyun ve kurulan tezgah, her zaman oyunu planlayanların arzu ettiği şekilde sonuç vermez. Sanki bu olayda süreç o oyunu tezgahlayanların arzu ettiği yönde gitmiyor. Bence süreç tersine işliyor. Mağdur algısını güçlendiriyor. Vatandaş nezdinde 'hükümet neden failleri yakalamıyor' algısının da bize zararı oluyor.

MHP MECLİS'E GİRMELİ

MHP yeni anayasa yapma sürecinde önemlidir ve olması gereken bir figürdür. MHP'nin yer almadığı bir Meclis, Kürt meselesinin çözümünde işleri kolaylaştıran bir şey olabilir. Ancak sokağı tetikleyen bir yönü olur. Biz, parlamentoda bütün figürlerin olduğu bir ortamda yeni anayasa yapmayı tercih ederiz.