BIST 10.056
DOLAR 32,21
EURO 34,78
ALTIN 2.430,79
HABER /  GÜNCEL

Emniyet amiriyim! Kontör gönder

Telefondan kontör dolandırıcılığının sonu gelmiyor. İşte son senaryo...

Abone ol

Bazı cep telefonu kullanıcılarını arayıp kendini 'Emniyet Amiri Ali' olarak tanıtan dolandırıcı, binlerce kontör transfer etti.

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde, bazı cep telefonu kullanıcılarını arayıp kendini `Emniyet Amiri Ali' olarak tanıtan dolandırıcı, bir haftada 100'e yakın kişiden binlerce kontör transfer etti.

Olay, bazı cep telefonu kullanıcılarının Alanya Emniyet Müdürlüğü'ne gelip, `Ali Amir'in kim olduğunu sormalarıyla ortaya çıktı. İlçedeki cep telefonu kullanıcılarını arayıp kendini,

`Emniyet Amiri Ali' olarak tanıtan dolandırcının, "Birisi sizin cep telefonu numaranızı kopyalamış ve birçok kişiyi taciz etmiş. Hakkınızda şikayet var. Sizi aradığım numaraya 250 kontör yollayın bu işin takibini yapıp, numaranızı kopyalayan kişiyi bulalım. Daha sonra da Alanya Emniyet Müdürlüğü'ne gelin görüşelim" dediği kaydedildi.

Bu yöntemle bir hafta içinde 100'e yakın cep telefonu kullanıcısından binlerce kontör transfer eden `Amir Ali' lakaplı dolandırıcı ortadan kayboldu.

Alanya Emniyet Müdürlüğü'ne gelen kontör mağdurları şikayetlerini iletti. Dolandırıcı, kendisine cep telefonundan ulaşmaya çalışan bir polis memuruna ise "Ben Ankara Emniyet Müdür Yardımcısıyım. Bir dolandırıcılık şebekesinin peşindeyiz. Sana getirilen kontörleri hemen al" dedi. Görüşme sırasında dolandırıcının telefonuna yansıyan telsiz anonsları da dikkati çekti. Tekrar aranan dolandırıcı bu kez polis memurlarına hakaret edip küfürler savurdu.

Polis, dolandırıcının izini sürüyor. Dolandırıcının sadece Alanya'daki cep telefonu kullanıcılarını araması ise merak konusu oldu.