BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Emlak Vergisi zam oranları 2017 yüzde 50'yi geçemeyecek!

Emlak Vergisi zam oranları 2017 için Başbakan Binali Yıldırım'dan açıklama geldi. Yıldırım, emlak vergisi zam oranlarının yüzde 50'yi geçmeyeceğini söyledi.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, fahiş oranda artırılan emlak vergilerine ilişkin "Yüzde 3 bin... Böyle bir şey yok ki memlekette ya. Bu vatandaşa zulümdür. Öyle kafasına göre bir arttırma olur mu ya. Kızıyor adama bu sokak bana az oy verdi, bas vergiyi. Yüzde 50’yi geçemeyecek" dedi.

CNN Türk-NTV-AHaber-Habertürk ortak yayınında konuşan Başbakan Binali Yıldırım'ın ekonomi ile ilgili açıklamalarında öne çıkan satır başları şöyle:

-Meclis açılırsa 130 maddelik bir tasarı gönderiyoruz. Orada çok güzel şeyler var vatandaşlarımız ve ülkemiz için. Altın tahvili çıkarılıyor. Kira sertifikası çıkarılıyor. Kitle fonlaması devreye girecek.

-Artık sadece bankalar teminat mektubu vermeyecek, sigorta kuruluşları da verebilecek.

- Zorunlu deprem sigortasını yaygınlaştırıyoruz. Taşeron işçilerin sorunlarını çözüyoruz. Asgari ücretin vergi dilimi değişmesinden kayıplar vardı, onu ortadan kaldıracak ve değişmeyecek şekilde düzenlemeler yapıyoruz. Bunun farkını biz bütçeden karşılayacağız. Kimse asgari ücretin altında ücret almayacak.

- Asgari ücretin vergi dilimi değişmesinden kayıplar vardı, onu ortadan kaldıracak ve değişmeyecek şekilde düzenlemeler yapıyoruz. Bunun farkını biz bütçeden karşılayacağız. Kimse asgari ücretin altında ücret almayacak.

-Turizm bölgelerinde bunlar hep devletten 49 yıllığına tahsisli veya kiralık. Bunları tekrar uzatıyoruz sürelerini. Yeniliyoruz anlaşmalarını, bir 49 yıl daha vereceğiz. Hem kaynak oluşacak, süreleri yaklaştıkça yatırım yapmıyorlar. Bu şekilde güzel düzenlemeler var."