BIST 9.652
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.498,66
HABER /  GÜNCEL

Erken seçim olacak mı? Başbakan Yıldırım noktayı koydu

Başbakan Binali Yıldırım, 2019 seçimlerine ilişkin olarak ''Erken seçim yok. Tarihler belli. Fevkalade bir şeyler olursa ona bir şey diyemem. Yerel seçimler 2019 Mart'ın da, gelen seçimler ve cumhurbaşkanlığı 2019 Kasım'ında gerçekleşecek." dedi.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Irak’ta referandumla ilgili konuşan Yıldırım, ''Türkiye'nin ekonomik, siyasi ve askeri boyuttaki adımlar için çalışma yürütülüyor. Vatandaş rahat olsun, savaşa girdiğimiz yok” dedi. Yıldırım, çok merak edilen erken seçim için ise ''Erken seçim yok. Tarihler belli’’ ifadelerini kullandı.

"2019 SEÇİMLERİ İÇİN TEREDDÜDÜM YOK"

Başbakan, 2019 seçimlerine ilişkin olarak şunları söyledi: "Çıta yükseldi, daha zorlaştı. Önceden 50'nin altında da iktidar oluyordu. Şimdi daha çok çalışmamız gerekiyor. Kendi kendimize çıtayı yükselttik. Daha çok çalışma ihtiyacı var. Bütün toplumu kucaklamaya ihtiyaç var. (Akşener'in kuracağı parti) Doğmamış çocuğa don biçilmez. İlgi alanımızda değil. Herkes siyasi parti kurabilir. Vatandaş hepsini dinleyecek, geleceğini düşünecek. Hangisinin kumaşı daha düzgün ona göre kararını verecek. 2019'da da bir tereddüt görmüyorum. Yine Türkiye'nin geleceğine yön verecek parti AK Parti olacak. Partimizdeki metal yorgunluğunu yanlış okumamak lazım. Bu gelir geçer. Seçim heyecanı başladı mı yorgunluk kalmaz. Erken seçim yok. Tarihler belli. Fevkalade bir şeyler olursa ona bir şey diyemem. Şu anda içinde bulunduğumuz şartlar içinde yerel seçimler 2019 Mart'ın da, genel seçimler ve cumhurbaşkanlığı 2019 Kasım'ında gerçekleşecek."