BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,86
ALTIN 2.426,32
HABER /  POLİTİKA

Emine Hanım mazeret tanımadı

Emine Hanım bir sosyal proje için kolları sıvadı. "Cinsiyet ayrımcılığı olamaz" dedi ve mazeret kabul etmediğini söyledi. Bakın ne için?

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, ''Her alanda olduğu gibi, eğitim alanında da cinsiyet ayrımcılığını asla kabul etmiyoruz'' dedi. Okuma yazma öğrenmemenin mazereti olmayacağını söyledi.

Emine Erdoğan, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu ile Kızılcahamam Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu'nun açılışı ve Ana-Kız Okula Kampanyası ödül törenine katıldı.

Törende yaptığı konuşmada, kurslarını tamamlayarak okur-yazar olan kadınları kutlayan Emine Erdoğan, şunları kaydetti:

OKUMA YAZMA BİLMEMENİN MAZERETİ OLMAZ

''21. yüzyılda artık okuma yazma bilmemenin mazereti olamaz. Yaşı ne olursa olsun, cinsiyeti ne olursa olsun, ekonomik durumu, sosyal konumu ne olursa olsun, hiçbir kardeşimizin eğitim imkanından uzakta kalmasını kabul etmek mümkün değildir.

Özellikle hanım kardeşlerimin okuma yazma bilmeleri, iyi bir eğitim almaları, ülkemizin geleceği noktasında hayati derecede önem arz ediyor. Türkiye'nin yarınlarını bugünden şekillendiren, geleceğin nesillerini yetiştiren kadınların, eğitim imkanlarından azami derecede faydalanıp, bunu çocuklarına aktarmaları gerekiyor.''

''ÖĞRENMENİN YAŞI YOK''

Öncülüğünü yaptığı ''Haydi Kızlar Okula'' Kampanyası ile Türkiye genelinde 350 bin civarındaki kız çocuğuna eğitim imkanı sağlandığını belirten Emine Erdoğan, şimdi de ''Ana Kız Okuldayız'' kampanyası ile 4 yıl içinde okuma yazma bilmeyen 3 milyon kişiye okuma yazma öğretileceğini ifade etti.

Emine Erdoğan, şöyle konuştu:

''Her alanda olduğu gibi, eğitim alanında da cinsiyet ayrımcılığını asla kabul etmiyoruz. Kız ya da erkek, bütün çocuklarımızın köklerimize, geleneklerimize, kültürümüze yakışır bir şekilde, en iyi eğitimi almaları, en donanımlı şekilde geleceğe hazırlanmaları bizim en büyük hedefimiz olmalıdır.
Toplumsallaşma, topluma entegre olma, toplum hayatında aktif roller üstlenme öncelikle iyi bir eğitim sürecini gerektiriyor. Aynı şekilde öğrenmenin de yaşı yoktur. Türkiye genelinde hiçbir kardeşimin, özellikle de hanım kardeşlerimin yaşlarını bahane ederek okuma yazma öğrenmekten kaçınmasını ben asla doğru bulmuyorum. Öğrenmek, hayat boyu süren bir faaliyettir ve hiçbir şey için geç değildir.''

BAKAN ÇUBUKÇU'NUN KONUŞMASI

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, konuşmasında, kadın sorunlarını çözmenin en önemli yolunun eğitim olduğunu söyledi.

Kadınların şiddet ve ayrımcılığa uğraması, istihdama katılmaları, karar alma mekanizmalarına katılmaları gibi önemli konularda çözülmesi gereken en önemli unsurun eğitim olduğunu vurgulayan Çubukçu, kadınların eğitiminin Türkiye'de önemli bir problem alanı oluşturduğunu ifade etti.

Bakan Çubukçu, eğitimin öneminden hareketle düzenlenen kampanyalarla bu sorunun çözülmesi için çalıştıklarını dile getirdi.