BIST 9.772
DOLAR 32,57
EURO 35,00
ALTIN 2.431,05
HABER /  GÜNCEL

11 bin YTLlik kurbanlık

Kurban'a sayılı günler kala pazarlarda da hareketlik başladı. Pazarda bir dev var ki sormayın gitsin, tam tamına 11 bin YTL!

Abone ol

İstanbul'da satışa çıkarılan 1,5 ton ağırlığındaki kurbanlık boğa görünümüyle de fiyatıyla da korkutuyor. 180 santimetrelik yüksekliği ve 11 bin YTL'lik fiyatıyla dikkat çeken "Boğa Polat" kurban pazarının ilgi odağı oldu.

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala kurbanlık pazarları da hareketlenmeye başladı. Yurdun birçok bölgesinden İstanbul'a getirilen kurbanlıklar pazarlarda alıcılarını bekliyor. Başakşehir'de kurulan kurbanlık pazarında da hareketli günler yaşanıyor.

PAZARDA BİR DEV VAR

Başakşehir'deki pazarın en gözde kurbanlığı ise "Boğa Polat". 1 metre 80 santimetrelik yüksekliği, 255 santimetrelik boyu ile devasa bir görünüme sahip olan Polat, görenleri korkutuyor. Bin 500 kilogram ağırlığındaki Polat sadece görünümüyle değil aynı zamanda fiyatıyla da ürkütüyor.

11 BİN YTL'YE KURBAN

Sahibi Veysel Ergün, Polat için tam 11 bin YTL istiyor. Simmental cinsi 3 yaşındaki boğayı Kars'ın Arpaçay ilçesi Kuyucuk köyünde yetiştirdiğini anlatan Veysel Ergün, kurban pazarlarına daha önce bu kadar büyük bir boğanın gelmediği konusunda iddialı. Ergün, "1,5 ton ağırlığında. Yaklaşık 900 kilogram et çıkar. 7 kişi ortak aldığında 120'şer kilo et düşer. 120 kilo et normal bir büyükbaş hayvandan çıkar. Yani müşterilerimiz Polat'ı alırsa daha karlı çıkar. 11 bin YTL istiyorum. Ama sıcak bir müşteri çıkarsa pazarlık payı da var." dedi. Küçükken adını Polat koyduklarını ifade eden Ergün, "İddialıyım daha önce bu kadar büyük bir hayvan gelmemiştir." dedi. Diğer çadır sahipleri de Ergün'ün bu iddiasını doğrulayarak, "Biz de hayvancılık yapıyoruz. Daha önce bu kadar büyük bir boğa görmedik." diye konuştu.

İŞTE PAZAR'IN EN YAKIŞIKLISI;