BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 35,01
ALTIN 2.427,83
HABER /  GÜNCEL

Gelinler üzüldü damatlar uçtu

Ekonomik kriz köylünün belini büktü. Mahsülde para etmeyince muhtar köylüyü topladı ve önemli bir karar aldı.

Abone ol

Kütahya'nın Simav İlçesi'ne bağlı Samat Köyü'nde düğünlerde israfı önlemek amacıyla 1999 yılında uygulamaya konulan, ancak zamanla unutulan tasarruf önlemleri ekonomik kriz ile yeniden gündeme geldi. Artık düğünlerde gelinlere sadece bir yüzük takılacak! 

Köy İhtiyar Heyeti üyeleri Murat Keleş, Bayram Pınar ve Şeref Kalkan ile Köy Konağı'nda bir araya gelen Dönmez, düğünlerde bundan böyle geline sadece 1 yüzük takılabileceğine karar verdiklerini ve oy birliğiyle alınan kararı Köy Karar Defteri'ne geçirdiklerini kaydetti. Dönmez, hoparlör ile köy halkına duyurdukları kararın takipçisi olacağının altını çizdi.

KRİZE KARŞI EL BİRLİĞİ

Son günlerde düğünlerde yapılan gereksiz harcamalar nedeniyle gençlerin para kazanmak için köyü terk ettiklerine değinen Köy Muhtarı Nurullah Dönmez, 1999 yılında aldıkları tasarruf önlemleri ile geline sadece 1 yüzük ve küpe takılabildiğini, ayrıca 2 takımdan fazla elbise alımı yasaklandığını söyledi. Şimdi geline sadece yüzük ile bir takım elbise alımını uygun bulduklarını dile getiren Dönmez, damat tarafını da sadece bir takım elbise ile sınırlandırdıklarını kaydetti.

KARAR MUTLAKA UYGULANACAK

Geçimini sadece tarımdan elde ettikleri gelirle sağlayan köy halkının durumunun son günlerde kendini iyice hissettiren ekonomik krizle iyice bozulduğunu anlatan Dönmez, gelenek ve görenekler nedeniyle halkın 1999 yılında aldıkları tasarruf önlemlerini unuttuğunu anlattı. Dönmez, yeni aldıkları tasarruf tedbirlerinin uygulamasını sıkı bir şekilde takip edeceklerini dile getirdi.

Köy İhtiyar Heyeti'nin almış olduğu tasarruf tedbirlerini çalıştıkları İzmir, İstanbul, Bursa gibi büyük şehirlerde öğrenen köyün gençleri memnuniyetlerini muhtar ve ihtiyar heyeti üyelerine telefon ederek belirtti ve teşekkür etti. Gençler, biriktirdikleri paralarla köye dönerek yarım bıraktıkları nişan ve düğün işlemlerine hemen başlayacaklarını bildirdi.