BIST 10.000
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.439,79
HABER /  GÜNCEL

DTPli PKK eylem grubuna darbe

Molotoflu saldırıda bulunan terör örgütü PKK'nın 'Eylem Grubu'na polis büyük darbe vurdu

Abone ol

Diyarbakır'da şehir merkezlerinde korsan gösteri düzenleyen ve park halindeki araçlara molotoflu saldırıda bulunan terör örgütü PKK'nın 'Eylem Grubu'na polis büyük darbe vurdu

Yapılan operasyonda eylem grubunda yer alan 12 kişi yakalanırken, saldırılarda kullanılan çok sayıda materyal ele geçirildi.

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik şehir merkezinde düzenlediği operasyonlarla örgütün eylem grubunu çökertti. Polis, yaptığı çalışmalar sonucunda, bir siyasi partinin ilçe gençlik komitesinde ver alan ve terör örgütü PKK adına 'Eylem Grubu' adındaki bir oluşumu tespit etti. Şehirde değişik tarihlerde korsan göster düzenleyen, vatandaşlara ait işyerleri ve araçlara molotof kokteyli atan 12 kişi yakalandı.

Çökertilen grubun ikametlerinde yapılan aramalarda 1 molotof kokteyli, molotof kokteylinin yapımında kullanılan malzemeler, 3 dizüstü bilgisayar, 7 harddisk, flash bellek, hafıza kartları, terör örgütünü temsil eden sözde bez parçaları ve yasak yayın ile örgütsel dokümanlar ele geçirildi. Terör örgütü PKK için eylem grubu oluşturanların Demokratik Toplum Partisi Bağlar İlçe Başkanlığı Gençlik Komitesi'nde yer aldıkları öğrenildi.

Yakalanan 12 kişi adli mercilere sevk edilirken, eylem grubu provokatörlerinin, Bağlar ilçesi Öğretmenler ve Emek Caddesi'nde 23.11.2008 tarihinde korsan gösteri düzenlemek ve molotof atmak, Bağlar ilçesi Girne Caddesi üzerinde 25.11.2008 tarihinde bir vatandaşın aracına molotof atmak, Kayapınar ilçesi Huzurevleri Mahallesi'nde park halindeki aracı kundaklamak suçlarını gerçekleştirdikleri ifade edildi.