BIST 10.229
DOLAR 32,31
EURO 34,80
ALTIN 2.405,42
HABER /  DÜNYA

İrana saldırmak hata olur!

İran Silahlı Kuvvetleri Genel Komutanı Tümgeneral Ataullah Salihi, İran'a saldırmayı hata olarak nitelendirdi.

Abone ol İran Silahlı Kuvvetleri Genel Komutanı Tümgeneral Ataullah Salihi, İsrail'in varlığını sürdürebilmek için casusluk faaliyetlerinde bulunduğunu söyledi.

İran'da İsrail istihbarat servisi Mossad adına çalışan bir şebekenin çökertilmesini değerlendiren Tümgeneral Salihi, "Casusluk, kan içicilik ve terörizm siyonist rejimin karakteristik özellikleridir. İsrail, işgalci ve gaspçı bir rejimdir" ifadelerini kullandı.

Salihi, "İsrail'in askeri, siyasi ve sosyal hayatını sürdüremeyeceğini, casusluk faaliyetleriyle yok oluş sürecini geciktirmeye çalıştığını" söyledi.

İsrail'in İran'a yönelik saldırı tehditlerini son dönemlerde yüksek sesle dillendirmesini yorumlayan İranlı komutan, "İran'a saldırı kararı, saldırganlar için ölümcül bir hata olur. Aşağılatıcı bir bozguna uğrarlar" dedi.

Devrim Muhafızları Komutanı Tümgeneral Muhammed Ali Caferi, "Hassas konularda haber ve bilgi toplamakla görevli bir casusluk şebekesinin tüm üyelerinin yakalandığını" açıklamıştı.

Şebekenin Mossad hesabına çalıştığının belirlendiğini bildiren Caferi, "Bu şebeke, nükleer enerji, hassas askeri birimler, askeri ve siyasi liderler hakkında topladığı bilgi ve haberleri siyonist İsrail rejimine aktarmakla görevlendirilmiş" ifadesini kullanmıştı.