BIST 10.152
DOLAR 32,29
EURO 35,02
ALTIN 2.454,07
HABER /  GÜNCEL

Urfada itmeli eğitim rezaleti

Sizce bu liseliler ne yapıyor? Tahmin etmek güç değil ancak siz yine de bu rezilliği yakından görün!

Abone ol

Şanlıurfa'nın Bağlarbaşı Mahallesine bağlı Açıksu mevkine yapılan GAP Endüstri Meslek Lisesi'nde okuyan öğrenciler, yağmurlu günlerde her gün çamura saplanan servis aracını itmek zorunda kalıyor.

Şanlıurfa Belediyesi şehir merkezine 12 km mesafede bulunan yolun asfaltlanmasını ancak 2009 yılında programa alacak. Henüz 4 aylık bir geçmişi olan okul yolu asfalt yapılmayınca yağmurla birlikte servis araçları çamura saplanıyor. "Böyle okula bu yol yakışır mı? Yolu olmayan okulda eğitim görüyoruz. Bilseydik bu okula kaydımızı yaptırmazdık" diyen öğrenciler bir an önce yollarının asfaltlanmasını bekliyor.

YETKİLİLER HALİMİZİ GÖRSÜN

Öğrencilerden Fethi Topdağ (16), "Yetkililer gelsin bu halimizi görsünler. Okul yolu mu çile yolu mu? Bu çağda böyle bir manzarayı yaşıyoruz. Okula sabah gelmeden evden naylon poşet alıp araçları çamurlu yoldan kurtarmak için ayakkabılarımızın üzerine geçiriyoruz. Buna bir çözüm bulunsun. Bize okuyun diyorlar, böyle mi okuyacağız." şeklinde tepki gösterdi.

KİMSE ALMAK İSTEMİYOR

Okulun servis hizmetini yapan Seçkin Turizm firması sahibi Mehmet Avşaroğlu, uzak ve yolu bozuk olduğu için servis ihalesi yapıldığı zaman kimsenin almak istemediğini söyledi. Avşaroğlu, "Çektiğimiz bu sıkıntılardan sonra ihalenin iptalini bile düşünüyorum. Araçlarımız bu yollarda, 1 ay içinde kullanılamaz hale gelecek. İhaleye yolu bozuk olduğu gerekçesiyle kimse talip olmadı. Ama hatırla gönülle kabul etmek zorunda kaldım. Henüz mevsimin ilk yağışında böyle bir rezalet yaşıyoruz. Acaba kışın ne yapacağız merak ediyorum." şeklinde konuştu.

Avşaroğlu, çamuna saplanan servis araçlarını öğrencilerin yardımıyla kurtardıklarını, çağımıza yakışmayan bu manzaraya yetkililerin son vermesini istedi.

Şanlıurfa Belediye Başkan Vekili Fevzi Yücetepe, hizmetlerde imar alanı içerisinde kalan bölgelere hizmet götürmenin öncelik taşıdığını belirterek, "Bu yıl planladığımız, programa aldığımız çalışmaları yetiştirmek zorundayız. Belediye olarak bunlara öncelik veriyoruz. Bu okul yolunun yapımı için ise en son Valilik, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Karaköprü Belde Belediyesiyle ortak bir toplantı yaparak bu soruna hep birlikte el atmamız gerektiği ortak görüşü kabul edildi. Ancak henüz böyle bir adım atılmadı. Mücavir alanımız içerisinde olan bu okulun ancak 2009 yılı çalışma programına almamız mümkün olacak." dedi.