BIST 10.160
DOLAR 32,22
EURO 35,14
ALTIN 2.470,53
HABER /  GÜNCEL

Terörü 6 ayda bitirmenin sırrı

Onlar askerle PKK'ya karşı omuz omuza mücalede etti. Peki terörü bitirmek için ne yapmalı. Onlara göre terör 6 ayda biter!

Abone ol

Doğu ve Güneydoğu'da terörle mücadelenin ön saflarında yer alan köy korucuları, özel hayatlarında da birçok sorunla mücadele etmek zorunda kalıyor. Tüm zor koşullara rağmen korucular, terörün bitirilmesi için devletten altı ay istiyor.

Sayıları 45 bini bulan korucuların yaz kış, gece gündüz demeden devletin ve bölgenin bölünmez bütünlüğü için mücadele ettiğine dikkat çeken Yener, fırsat verilmesi halinde PKK'yı 6 ayda bitirebileceklerini söyledi. "Bizim üzerimizde kirli oyunlar oynanıyor." diyen Yener, oyunun figüranlarının ise bugün süper güçlerin kuklaları olduğunu düşünüyor. Yener, "Eğer gerçek anlamda bizlere, ülkenin bu sorunlarının çözümü için fikir ve düşüncelerine başvurulmuş olsaydı gerekeni söylerdik. Bizlere bırakılırsa PKK terör örgütü 6 ayda bitecektir. Bitmemesinin tek nedeni çıkar ilişkileridir, şirketleşmedir, ihaledir." dedi.

KORUCULAR ÇOK ŞEY İSTEMİYOR

Korucuların sosyal haklarında geride kalan 25 yıllık süreçte iyileştirme bir yana, yarı yarıya gerileme olduğundan yakınan Yener, bu konudaki taleplerinin çok yüksek olmadığını belirtiyor. Yener ve arkadaşlarının en önemli talepleri, maaşların artırılması, emekli maaşıyla birlikte tazminat ödenmesi, giyim yardımlarına standart getirilmesi, operasyon tazminatı olarak aylık verilen 20 YTL'nin de günlüğe dönüştürülmesi.

ZOR KOŞULLARDA MÜCADELE

Aktif görev yaparken 580 YTL maaş alan koruculara emekliliklerinde ise 250 ile 370 YTL arasında maaş ödendiğinden yakınan korucular, terörle mücadele verirken en azından ailelerine bakacak kadar bir gelir elde etmelerinin insani bir hak olarak görülmesini istiyor.

"ASKERİMİN VURULMASI, KARAKOLLARIMIN BASILMASI İHALEDİR"

Terör örgütünün ciddi bir şekilde bitmesini istemeyen güçlerin bulunduğuna dikkat çeken Yener, Doğu ve Güneydoğu halkının onurlu ve şerefli, ülkesine sahip insanlar olduğunu söyledi. Yener, huzur ve onurlarıyla topraklarında yaşamak istediklerini belirtti. Yener, şöyle konuştu: " Benim askerimin vurulması, karakollarımın basılması ihaledir. Herkesi terörle mücadelede samimiyete davet ediyorum. Herkes ciddi olsun. Ben korucu olarak işimi ciddi yapıyorsam, herkes işini ciddi olarak yapmalıdır. 2 bin tane terörist varsa da benim 1 milyon güvenlik görevlilerim vardır. Ciddi anlamda terörle mücadelede çalışmaların yapılması lazım."