BIST 10.159
DOLAR 32,18
EURO 35,06
ALTIN 2.470,25
HABER /  GÜNCEL

Emine Erdoğan'dan Kürt annelere çağrı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Kürt annelere çağrıda bulundu

Abone ol

Batman'daki PKK saldısında yaşamını yitiren anne ve bebeği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ı çileden çıkardı. Bölgede yaşananları vahşet olarak nitelendiren Emine Erdoğan, Kürt annelere de seslenerek terörü protesto etmelerini istedi.

Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Makedonya'daki Üsküp Türk Çarşısı'nı gezdi. Kızı Sümeyye Erdoğan ile birlikte esnafla sohbet eden Erdoğan, ardından Osmanlı yapıtı Kurşunhanı Çarşısı'nı dolaştı.

KÜRT ANNELERE ÇAĞRI

Erdoğan, burada yaptığı ziyaretin ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Hamileyken PKK'lıların saldırısı sebebiyle hayatını kaybeden bebeği de bir gün kuvözde yaşayabilen Batmanlı anneyle ilgili konuşan Emine Erdoğan, anne ve bebeğinin acısını yüreklerinde hissettiklerini söyleyerek, kadınlara terörü protesto etmeleri için çağrıda bulundu. Erdoğan şöyle konuştu:

"Tabii ki yüreğimizde hissettik. Bundan gerçekten çok huzursuz ve mutsuz olduk. Bütün kadınlar anneler adına aslında ne diyeceğimi bilemiyorum. Gerçekten bu bir vahşet yani. Ama buna bütün annelerin bütün kadınların kınaması protesto etmesi gerekiyor. Bilhassa Kürt annelerinin. Başbakan'ın dediği gibi, beyaz yazmanızı ne zaman yere sereceksiniz? Onu bekliyoruz. İnşallah kadınlar bu bilince sahip olursa, terör barınamaz. Bugünleri bekliyoruz inşallah."