BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Emine Erdoğan'a yoğun ilgi

Emine Erdoğan, BM'de yaptığı konuşmaların ardından, New York'ta Türkevi'nde düzenlenen iki ayrı etkinliğe katıldı.

Abone ol

Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, BM'de yaptığı konuşmaların ardından, New York'ta Türkevi'nde düzenlenen iki ayrı etkinliğe katıldı.

New York'taki BM Genel Merkezi'nden düzenlenen Kadının Statüsü Komisyonu 55. oturumu toplantılarına katılan ve Türkiye'de kadın haklarına ilişkin iki ayrı konuşma yapan Emine Erdoğan, aksam da ressam Ahmet Yeşil'in Türkevi'nin 1'inci katında gerçekleşen "Görsel Dokunuşlar" adlı resim sergisini gezdi.

New York Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen sergiye kızı Sümeyye Erdoğan ile birlikte gelen Emine Erdoğan, burada ressam Ahmet Yeşil'den sanatsal çalışmalarına ilişkin bilgi aldı. Serginin açılış resepsiyonuna, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Güldal Akşit, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti milletvekilleri Alev Dedegil, Fatma Şahin, Öznur Çalık, Aşkın Asan da katıldı. Sanat Kurumu tarafından 'Yılın Sanatçısı' seçilen Ahmet Yeşil, resim sergisinin açılış resepsiyonuna katılan Emine Erdoğan'a, sergi kitabini imzalayarak armağan etti.

Emine Erdoğan ve beraberindeki heyet daha sonra yine Türkevi'nin 8'inci katında düzenlenen BM Kadının Statüsü Komisyonuna bağlı Sivil Toplum Kuruluşları Komitesinin düzenlediği resepsiyona katıldı. BM Kadının Statüsü Komisyonuna bağlı Sivil Toplum Kuruluşları Komitesinin Başkanı Vivian Pender ile bir süre ayakta söyleşen Emine Erdoğan, resepsiyonda büyük ilgi gördü. Yaptığı konuşmada, Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan'dan övgüyle söz eden Vivian Pender, konuşmasının sonunda, kadın haklarına yönelik katkı ve çalışmalarından dolayı Emine Erdogan'a kirmizi gul verdi. Resepsiyon'da, Bagladeşli doktor Kaosar Afsana'ya da, ülkesinde kadın ve genç kızların eğitimine gösterdiği katkılardan dolayı ' "Üstün Kadın Ödülü" verildi.