BIST 10.093
DOLAR 32,25
EURO 34,85
ALTIN 2.433,29
HABER /  POLİTİKA

Emine Erdoğan ilk kez resepsiyonda

TBMM'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla verilen resepsiyona Emine Erdoğan da katıldı.

Abone ol

23 Nisan resepsiyonunda ilkler yaşandı. Üç dönemdir iktidarda olan AK Parti'nin lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ilk kez resepsiyona katıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla verilen resepsiyona eşi Emine Erdoğan ile katıldı.

Erdoğan, Emine Erdoğan'ın resepsiyona katılmasıyla ilgili olarak ''Daha önce farklı şartlar olduğu için uygun değildi ama şimdi uygun şartlar oluştuğu için birlikte geldik'' dedi.


Başbakan Erdoğan ve Emine Erdoğan, TBMM Tören Salonu'ndaki resepsiyona gelişlerinde, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve eşi Gülten Çiçek tarafından karşılandı.

Erdoğan, basın mensuplarının ''Eşinizle ilk defa geliyorsunuz'' sorusuna, ''Daha önce farklı şartlar olduğu için uygun değildi ama şimdi uygun şartlar oluştuğu için birlikte geldik'' diye yanıt verdi.

"ASKERLER BURADA DEĞİL Mİ?"

''Diğer resepsiyonlara göre farklı bir heyecan var mı?'' sorusunu da yanıtlayan Erdoğan, ''Onun değerlendirmesini, tespitini siz yapacaksınız. Sizler dışarıdan daha iyi görürsünüz. Biz içeride olduğumuz için tam göremeyiz'' diye konuştu.

Bir basın mensubunun, ''Askerler de uzun zamandır ilk defa resepsiyona geldiler'' sözleri üzerine Erdoğan, ''Buradalar değil mi? Güzel'' ifadesini kullandı.

1.20120424104023.jpgCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun resepsiyona katılmamasına ilişkin soruya da Erdoğan, ''Onu bulun, ona sorun'' yanıtını verdi.

Erdoğan, resepsiyondan ayrılmadan Cumhurbaşkanı Gül ve TBMM Başkanı Çiçek ile kısa süre ayaküstü sohbet etti. Sohbetin ardından Çiçek ve Erdoğan, Cumhurbaşkanı Gül'ü birlikte uğurladılar. Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, daha sonra resepsiyondan ayrıldı.

CEMİL ÇİÇEK DE BAŞÖRTÜLÜ EŞİYLE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Gecede dikkat çeken bir diğer isimde başörtülü AK Partililerin ağırlandığı ilk resepsiyona ev sahipliği yapan Cemil Çiçek'ti... Çiçek de konuklarını başörtülü olan eşiyle birlikte ilk kez ağırlamış oldu.

"EŞLİ RESEPSİYON NORMALDİR"

23 Nisan resepsiyonunda gazetecilerin sorularını cevaplayan Gül, eşli resepsiyon için "Eşli resepsiyon normal olanıdır." dedi.

Nuri El Maliki'nin açıklamalarının hatırlatılması üzerine Gül, "Türkiye'nin hiçbir zaman gizli bir ajandası olmadı. Türkiye bölgede sadece huzur istiyor." dedi.

CHP ve BDP'nin resepsiyona katılmamasının sorulması üzerine ise Gül, "Meclis'teki tüm gruplar olmalıydı." diye konuştu.