BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.507,80
HABER /  GÜNCEL

Eminağaoğlu'nun ezan tweeti ortalığı karıştırdı

Darbe girişimin ardından Diyanet'in camilerden ezan ve sela okutması YARSAV eski başkanı Ömer Eminağaoğlu'nu kızdırdı.

Abone ol

Diyanet'in talimatıyla, darbeye karşı gece yarısı Türkiye'nin bütün camilerinde ezan okundu.

Darbecilere karşı milletin sesi olmak için imamlar camilerden ezan/sela okudu.

RAHATSIZ OLDU!

AK Parti'ye muhalif kimliğiyle bilinen YARSAV (Yargıçlar ve Savcılar Birliği) eski Başkanı ve eski yargıç Ömer Eminağaoğlu ise ezan okunmasından rahatsız oldu. İşte o skandal ifadeler;

ÖMER EMİNAĞAOĞLU KİMDİR

Ömer Faruk Eminağaoğlu kimdir, Ömer Faruk Eminağaoğlu, 1967 yılında Artvin‘in ilçesi Şavşat’da doğmuştur.

1988 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Yurdun çeşitli yerlerinde ve Yargıtay’da, yargıçlık ve Cumhuriyet savcılığı görevlerinde bulundu.

Hukuk ve demokrasi için örgütlenmenin vazgeçilmezliği, bu bağlamda yargı bağımsızlığı için de örgütlenmenin zorunlu olduğu evrensel gerçeği ve deneyimi karşısında, yargıç ve savcılar bünyesinde ülkemizde ilk kez dernek ve sendika niteliğindeki örgütlenme çalışmalarını başlattı.

Türkiye’de yargıç ve savcıların örgütlenmesinde bir ilk olan Yargıçlar ve Savcılar Birliği’ni dernek statüsünde kurdu. Kısa adı YARSAV olan Birliğin kurucu başkanlığını ve bir dönem de başkanlığını yaptı.

YARSAV’ın Uluslararası Yargıçlar Birliği dahil bir çok uluslararası örgüte üyeliğinin gerçekleşmesini sağlayarak, ülkemizdeki yargıçlık ve savcılık mesleği ile ilgili konuların ilk kez uluslararası alana taşınmasını sağladı.

Yine Türkiye’de yargıç ve savcıların ilk sendikası olan YARGI-SEN‘in kurucu başkanlığını ve bir dönem de başkanlığını yaptı. Bu sendika kapatılınca, halen yargıç ve cumhuriyet savcılarının tek sendikası olan Yargıçlar Sendikası’nın kuruluşunda yer aldı ve kurucu başkanlığını ve bir dönem de başkanlığını yaptı. Verilen hukuk mücadelesi ile bu sendikanın kapatılmayarak, yaşatılmasını sağladı. Anılan örgütler adına açtığı davalar ve katıldığı etkinlikler yoluyla, hukuk ve demokrasi için mücadele verdi. Birçok demokratik kitle örgütünün organlarında görev aldı. Halen birçok demokratik kitle örgütünde üyeliği devam etmektedir.

Hukuk ve demokrasi alanında; pek çok panele konuşmacı olarak katıldı, etkin hukuk mücadelesi sürecinde, İstanbul Barosu Mahmut Esat Bozkurt Hukuk Ödülü, Dil Derneği Onur Ödülü olmak üzere birçok ödül aldı.

Mesleki, hukuksal ve güncel konularda, yazılı ve sosyal medyada düzenli ve sürekli olarak yazılarını sürdürmektedir. Hukuk ve demokrasi mücadelesi sürecinde ve bu mücadelesi nedeniyle, görevde iken en çok yargılanan ve en çok soruşturulan yargıç ve savcı oldu.

Hakkında açılan dört ceza davasından da beraat etti. Halen Cumhurbaşkanı’na hakaret suçlamasıyla hakkında devam eden bir ceza soruşturması bulunmaktadır. Yine bu bağlamda en çok disiplin soruşturması geçiren yargıç ve cumhuriyet savcısı oldu.

Hukuk, demokrasi ve laiklik mücadelesini konu alan eylemleri gerekçe gösterilerek, sürgün niteliğindeki yer değiştirme cezası nedeniyle Çankırı‘ya atandı.

CHP'DEN ADAY ADAYIYDI

2015 yılı Milletvekili Genel Seçimlerinde, seçilme hakkını kullanmak için, yargıçlık mesleğinden ayrılmış olup, aday gösterilmemesi üzerine, bu durum yasal engel oluşturduğundan, yargıçlık mesleğine dönemedi. Halen Ankara’da serbest avukatlık yapmaktadır.