BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,64
ALTIN 2.412,49
HABER /  GÜNCEL

Emenike Fener'e attığı golü beğendi

Şike soruşturmasıyla nedeniyle Fenerbahçe'den ayrılan Emenike transfer olduğu takımın internet sitesine konuştu

Abone ol

Fenerbahçe'den Rusya'nın Spartak Moskova kulübüne transfer olan Nijeryalı futbolcu Emmanuel Emenike, "Kulüpteki sorunlar nedeniyle Fenerbahçe'den ayrıldım" dedi.

Spartak Moskova kulübünün resmi internet sitesine bir röportaj veren Emenike, kulüpteki sorunlar nedeniyle Fenerbahçe'den ayrıldığını açıklayarak, "Basında da yazıldığı gibi, Fenerbahçe kulübü bazı problemler yaşıyordu. Bu nedenle Fenerbahçe'den ayrıldım. Birçok kişiye danıştım ve herkes Spartak Moskova'nın Rusya'da ciddi ve popüler bir kulüp olduğunu söyledi. Ben de onlardan gelen teklifi kabul ettim" dedi.

Spartak Moskova Teknik Direktörü Valery Karpin'le de görüştüğünü belirten Nijeryalı futbolcu, "Kulüp hakkında kendisinden bilgi aldım. Bende iyi bir izlenim bıraktı. Teknik direktörümüzün İspanya'da uzun süre oynayan iyi bir futbolcu olduğunu biliyorum" diye konuştu.

Arjantin'e attığı golün, kariyerindeki en değerli gol olup olmadığının sorulması üzerine Emmanuel Emenike, "O gole en değerli gol diyemem. Karabükspor'da oynarken Fenerbahçe ve Beşiktaş'a attığım goller kariyerimin en önemli golleriydi" ifadesini kullandı.

Emenike, bir dönem Beşiktaş'ta forma giyen Nijeryalı futbolcu Daniel Amokachi'yi idol olarak gördüğünü vurgulayarak, "Kendisi 90'lı yıllarda Njierya Milli Takımı'ndaydı. Fiziksel gücüyle, yüksek tekniğini birleştiren bir oyuncuydu" şeklinde konuştu.