BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.491,09
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Emekliye 300 lira promosyon Davutoğlu açıkladı!

Ankara'da Türkiye Emekliler Derneği Genel Kurulu'nda konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu emeklilere müjde üstüne müjde sıraladı.

Abone ol

ANKARA'da Türkiye Emekliler Derneği Genel Kurulu'nda emeklilere seslenen Başbakan Ahmet Davutoğlu müjdeleri ard arda sıraladı.

Bütün emeklilere ayda 100 TL yılda bin 200 TL ek ödeme yapılacak diyen Davutoğlu emekliye promosyon müjdesi verdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, emeklilerin maaşlarına aracılık eden bankalardan yıllık 300 TL promosyon geliri elde edebilmeleri için, bankalarla gerekli anlaşmaları yapmakta olduklarını söyledi.

Davutoğlu, Türkiye Emekliler Derneği Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, "Emeklilere maaş konusunda aracılık eden bankalarla anlaşma yapıyoruz. Emekliler en az yılda 300 lira promosyon almaya başlayacak. Bütün bankalarla bu görüşmeler sürecek. Hepsinden bu katkının alınması için çaba sarf edilecek" diye konuştu.

TOKİ'DEN EV MÜJDESİ

Bağkur dışında kalan emekli çalışanlardan yüzde 10'luk kesintiyi kaldıracaklarını da belirten Davutoğlu, TOKİ'nin emeklilere uygun şartlarda konut satışıyla ilgili de şu değerlendirmeyi yaptı: "TOKİ Başkanı'na gerekli talimatları verdik. Emeklilere 240 lira taksitle konut imkanı sağlıyoruz... Emeklilerin yoğun olduğu pilot illerden başlayarak Türkiye'nin her yerinde TOKİ bunu yapacak."