BIST 9.059
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.300,51
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Emekliler dikkat TOKİ'den ev almak istiyorsanız...

TOKİ Başkanı Ergün Turan, TOKİ'nin, 250 lira taksitle satışa sunduğu konutlara emeklilerin yoğun ilgi gösterdiğini belirtti.

Abone ol

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, Ankara ve Malatya'da kura ile satışa çıkarılan konutlara başvuruların, ilk günlerde konut sayısını aştığını açıkladı.

Turan, "Evi olmayan emeklilerimizin yüzünü güldürmek istiyoruz. Türkiye genelinde, başta konut sahibi olamamış büyüklerimizi ev sahibi yapmak için yoğun bir uğraş içindeyiz" ifadesini kullandı.

Satışa sunulan projelerde emeklilere yüzde 25 kontenjan ayrıldığını aktaran Turan, ayrıca talep örgütlenmesi modeli ile valilikler ve belediyeler üzerinden emeklilerin konut sahibi yapıldığını belirtti.

"SEFERBERLİK GİBİ ÇALIŞIYORUZ"

Emeklilere yönelik konut projesinin yaklaşık 1,5 yıldır devam ettiğini ve ülkenin birçok yerinde bu çerçevede konut inşa edildiğini anlatan Turan, şunları kaydetti:

"Sosyal devletin en önemli görevlerinden biri, vatandaşların barınma hakkının sağlanmasıdır. Ülkemize yıllarca hizmet ederek emekli olmuş ve hala ev sahibi olamamış vatandaşlarımızı sosyal devlet gereği ev sahibi yapma zorunluluğu bulunmaktadır. Bugün o aşamaya geldik. Şu anda bir seferberlik gibi çalışıyoruz. Türkiye genelinde büyüklerimizi ev sahibi yapmak için yoğun bir uğraş içindeyiz. Evi olmayan emeklilerimizin yüzünü güldürmek istiyoruz."

DAL GELİRLİLERE YÖNELİK SATIŞLAR

Malatya'da 250 liradan başlayan taksitlerle 305'i alt gelir grubu, 778'i sosyal konut olmak üzere toplam bin 83 konut, TOKİ tarafından kura ile satışa çıkarıldı. 26 Ekim'de alınmaya başlanan başvurular için son gün, 13 Kasım 2015 olarak belirlendi. 

Ankara'nın Mamak ilçesi Gülseren Mahallesinde 341 liradan başlayan taksitlerle konut satışı devam ediyor. 583'ü alt gelir grubu, 369'u sosyal konut olmak üzere toplam 952 konut için başvurular 22 Ekim-20 Kasım 2015 tarihleri arasında kabul ediliyor. 

KONUT ALMAK İSTEYENLER DİKKAT

Alt gelir grubu çerçevesinde konut almak isteyenlerde, "TOKİ'den konut satın almamış olması, başvuru sahibinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine tapuda kayıtlı bağımsız bir gayrimenkulün bulunmaması, il sınırları içinde bir yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması, başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması, hane halkı gelirinin en fazla net 3 bin 200 lira olması, bir hane halkı adına yalnızca bir başvuru yapılabilmesi" şartları aranıyor.  

SOSYAL KONUTLARI SATIN ALMAK İSTEYENLERDE ARANAN ŞARTLAR

Sosyal konutları satın almak isteyenlerde ise "TOKİ'den konut satın almamış ve kredi kullanmamış olmaları, başvuru sahibinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine tapuda kayıtlı bağımsız bir gayrimenkulünün bulunmaması, hane halkı adına yalnızca bir başvuru yapılabilmesi ve başvuru sahiplerinin 18 yaşını doldurmuş olması" şartları aranıyor.

TOKİ'nin satışa sunduğu konut projeleri ile ilgili ayrıntılar, www.toki.gov.tr internet adresinde yer alıyor.