BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,16
HABER /  POLİTİKA

MHP'de derin çatlak 'aksaçlılar' geliyor!

1 Kasım seçim sonuçlarında kayıp yaşadığı açıkça görülen MHP'de, ülkücü harekete geçmişten bugüne yön veren ve önemli bir misyonu bulunan ‘aksaçlılar'ın devreye girdiği öne sürüldü. Peki 'aksaçlılar' kim ?

Abone ol

1 Kasım seçimlerinden yenilgi ile ayrılan MHP'de, sonuçlardan memnun kalmayan 'parti içi gruplar'ın harekete geçtiği iddia edildi. Milliyet'te yer alan kulis habere göre, ülkücü hareket içinde geçmişte önemli görevler üstlenen 'aksaçlılar' devreye girdi.

Parti içinde aksaçlılar, Ülkü Ocakları kadroları, eski ve yeni milletvekillerinin de içinde bulunduğu grupların Meral Akşener ve Sinan Oğan’ın yanı sıra Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ’ı da ikna etmeye çalıştığı öne sürülüyor.

AKŞENER ADAY MI OLUYOR?

Akşener, Özdağ ve Oğan konuyla ilgili sessiz kalırken, kulislerde Akşener’in yaptığı görüşmeler sonucunda önümüzdeki günlerde bir açıklama yaparak adaylık yarışına girebileceği konuşuluyor.


İŞTE GİDİŞATTAN MEMNUN OLMAYAN MHP'LİLER

 Partinin gidişatından rahatsız olarak çıkışta bulunan ancak diğer adaylara destek de verebilecek kişiler arasında Süleyman Sazak, Musavvat Dervişoğlu, eski Edirne İl Başkanı Mehmet Tolga Akalın’ın isimleri geçiyor.

KORAY AYDIN NE YAPACAK?

Partinin aksaçlılar grubunda yer alan Sadi Somuncuoğlu’nun da bazı Türk Ocaklı isimlerle birlikte çalışma yaptığı belirtiliyor. Daha önce Bahçeli’ye karşı aday olan, bin oyla Trabzon’da milletvekilliğini kaybeden Koray Aydın’ın ise nasıl bir tavır sergileyeceği henüz net değil.


ÜLKÜ OCAKLARI: TAVRIMIZ NET VE SERT OLACAKTIR!

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, eleştirilere hedef olan Bahçeli’ye destek vererek, “Liderimiz, büyüğümüz, şanımız, şerefimiz, namusumuz, onurumuz, Partimizin Genel Başkanı Devlet Bahçeli’dir. Davamıza ve liderimize, sadakatimiz, samimiyetimiz, bağlılığımız her zamanki gibi en üst düzeyde olacaktır. Bu düstura aykırı hareket edenlerin feriştahına taviz vermeyeceğiz. Tavrımız net ve sert olacaktır!” dedi.

"ARTIK BIRAKIN CAMİANIN SABRI KALMADI!"

MHP’nin 23. Dönem Ordu Milletvekili Rıdvan Yalçın, Bahçeli’ye, ''Artık bırakın, camianın sabrı kalmadı'' çağrısı yaptı. Yalçın, yaptığı değerlendirmede, 34 yaşında milletvekili olduğunu ve bundan dolayı Bahçeli’ye hep minnet duyacağını belirtirken, seçim sonuçlarının MHP açısından oldukça yaralayıcı olduğunu kaydetti. 

MHP Aydın İl Başkanı Cem Akbudak da MHP’nin sadece Aydın değil ülke genelinde oy kaybı yaşadığına dikkat çekerek, MHP’nin başarıya ulaşması için köklü bir değişimin şart olduğunu belirtti. Akbudak, ''Sonuçların bu şekilde çıkmasından sorumlu olanların istifa etmesi gerekir'' diye konuştu.