BIST 9.901
DOLAR 32,58
EURO 35,00
ALTIN 2.460,38
HABER /  POLİTİKA

Demirtaş'tan flaş 1 Kasım seçim sonucu açıklaması

Selahattin Demirtaş, 'Başkanlık Sistemi' tartışmaları ve 1 Kasım seçim sonucu hakkında açıklama yaptı. HDP'li seçmenin sandığa gitmediğini belirten Demirtaş, 'hendeklerin olduğu yerden değil batıda oy kaybettik' dedi.

Abone ol

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başkanlık Sistemi tartışmaları hakkında öneli açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu belirten Demirtaş, Başkanlık Sistemi tartışmalarının anayasa üzerinden yapılmasının yanlış olduğunu belirtti.

"BAŞKANLIK SİSTEMİ'NDE TUTUMUMUZ DEĞİŞMEDİ"

Güçlendirilmiş demokratik parlamenter sistemle, güçlendirilmiş yerinden yönetim istediklerini belirten Demirtaş, "Başkanlık tartışması konusunda tutumumuzu değiştirecek hiçbir şey görmüyorum. Çözüm süreci ile ilgili parlamento çözüm sürecini gündemine almalıdır. Silahların tümüyle devreden çıkacağı bir atmosfer istiyoruz.

"HDP SEÇMENİ SANDIĞA GİTMEDİ"

Çatışma ortamı nedeniyle partilerin seçimde etkilendiğini belirten Demirtaş, 1 Kasım seçimiyle ilgili, "Ancak biz çatışma ve hendeklerin olduğu yerden değil batıda oy kaybettik. Tespitlerimize göre HDP seçmeni sandığa gitmedi. Çözüm süreci konusunda CHP‘nin insiyatif alması lazım. Karnından konuşarak değil projesini ortaya koymalı” dedi.